Κοτόπουλο: Πώς να είστε 100% προστατευμένοι από τροφική δηλητηρίαση
Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι τρόφιμα που ενοχοποιούνται για πρόκληση τροφικών δηλητηριάσεων.
Γι' αυτό και πριν το μαγειρέψετε, φροντίστε να μειώσετε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, ακολουθώντας μία απλή διαδικασία. Ποια είναι αυτή; Καταψύξτε το κοτόπουλο και στη συνέχεια ξεπαγώστε το προσεκτικά!
Η τακτική αυτή μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τις αποικίες ενός βακτηρίου που αφθονεί στα ωμά πουλερικά και μεταδίδεται εύκολα στον άνθρωπο κατά το πλύσιμο του νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την κατανάλωσή του μισοψημένου.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr