Διάβασε γιατί πρέπει να τρως λιναρόσπορο κάθε μέρα!

Ένας σπόρος λίγο μεγαλύτερος από το σουσάμι είναι μία από τις πολυτιμότερες τροφές που μπορούμε να βάλουμε με άπειρους τρόπους στην καθημερινότητά μας.

Μια πρώτη ιδέα εξάλλου μας δίνει η λατινική του ονομασία που αποδεικνύει μια ιστορία πάνω από 5000 χρόνια. Ο λόγος για το linus usitatissimus, ελληνιστί «λινάρι το χρησιμότατο».

Διατροφική ασπίδα
Οι σπόροι του λιναριού και το λάδι τους είναι από τις πιο πλούσιες φυτικές πηγές Ω3 λιπαρών οξέων- κυρίως α-λινολεϊκού οξέος (ALA)- και αντιοξειδωτικών ουσιών όπως οι lignans, που στην εν λόγω υπερτροφή θα βρούμε σε ποσότητα 80πλάσια από αυτή που περιέχουν παχιά ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα ή η σαρδέλα. Προφανώς, λοιπόν, με την κατανάλωσή του έχουμε και τα ανάλογα οφέλη, όπως η ενίσχυση της λειτουργίας της καρδιάς και του εγκεφάλου, η μείωση της χοληστερίνης, ο περιορισμός των συμπτωμάτων φλεγμονωδών νόσων, κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved