Δοκιμάζουμε τώρα το πρώτο λάδι της χρονιάς
Με έντονο πράσινο χρώμα, ελαφρώς πικρή γεύση και φρουτώδες άρωμα το αγουρέλαιο δίνει γεύση στις χειμωνιάτικες συνταγές, αλλά επειδή διαρκεί 2-3 μήνες σπεύδουμε να το δοκιμάσουμε. Ας το γνωρίσουμε μέσα από 4 ερωτήσεις.
Τι είναι το αγουρέλαιο;
Πρόκειται για το πρώτο λάδι της χρονιάς, καθώς παράγεται από τον πρώτο άγουρο καρπό της σοδειάς ή αλλιώς τις άγουρες πράσινες ελιές (γι αυτό και αγουρ-έλαιο), που συλλέγονται τον Οκτώβριο και δεν έχουν χτυπηθεί για να πέσουν από το δέντρο. Ξεχωρίζει για το ζωηρό πράσινο χρώμα του, την αψιά ελαφρώς πικρή γεύση του και το πλούσιο, φρουτώδες άρωμα.
Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr