Πώς μπορείτε να κόψετε τη ζάχαρη χωρίς να στερηθείτε τα γλυκά
Η ζάχαρη, πέρα από τη γλυκιά της γεύση , δεν προσφέρει στον οργανισμό μας κάτι θρεπτικό. Αντίθετα, η υπερβολική της κατανάλωση προσθέτει θερμίδες και κιλά στη ζυγαριά μας.
Όμως, αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη καθημερινότητά σας χωρίς ένα γλυκάκι, υπάρχουν λύσεις:
- Μπορείτε ν' αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι καλή ποιότητας. Η θερμιδική τους αξία είναι σχεδόν η ίδια , όμως το μέλι είναι ένα προϊόν της φύσης πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, ενώ η ζάχαρη είναι ένα βιομηχανικό προϊόν που υφίσταται βλαπτική επεξεργασία ( η λευκή ζάχαρη).
- Όταν νιώθετε την ανάγκη για γλυκό, διαλέξτε καλύτερα γλυκό χωρίς λιπαρά, όπως γλυκό κουταλιού, λουκούμι, παστέλι, μαύρη σοκολάτα.
- Οι έτοιμες τροφές με την περισσότερη ζάχαρη είναι: αναψυκτικά τύπου κόλα, έτοιμοι συσκευασμένοι τροφοί, σοκολάτα γάλακτος.
- Αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάπου ζάχαρη, τότε προτιμήστε τη μαύρη ακατέργαστη. Έχει σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με τη λευκή ζάχαρη, έχει όμως υποστεί λιγότερη βιομηχανική επεξεργασία.
- Μετά από επταήμερη αποχή από τη ζάχαρη , ο οργανισμός θα συνηθίσει τα νέα δεδομένα και δεν θα την αποζητά ( όχι τουλάχιστον όπως πριν).