10 μυστικά της Ντίνα Νικολάου για λαχταριστά γλυκά κουταλιού
Τα γλυκά του κουταλιού ή τα γλυκά της γιαγιάς είναι κομμάτι της κληρονομιάς μας, που το φυλάμε καλά κλεισμένο, για να το παραδώσουμε στην επόμενη γενιά.
Ο όρος “ζαχαροπλαστείο” ήταν κάποτε άγνωστος στα χωριά και λίγο πιο γνωστός στις μεγάλες πόλεις. Όσοι “πρωτευουσιάνοι” τα επισκέπτονταν ήταν για να φάνε επιτόπου το γλυκό τους και να φύγουν. Στο χωριό, όμως, το κέρασμα των γιορτών, των γάμων, των βαφτίσεων ήταν το γλυκό του κουταλιού. Το έφτιαχναν όλο τον χρόνο, ανάλογα με τα φρούτα της εποχής, και σχεδόν πάντα χωρίς συνταγή, απλά, “με το μάτι”. Οι γιαγιάδες μας ήταν ασυναγώνιστες σε αυτά τα γλυκά και πάντα φρόντιζαν να μας περιμένουν με τα βάζα γεμάτα, κλεισμένα σε ένα ντουλάπι. Στο πάνω πάνω ράφι... Σε αυτό που έπρεπε να καταστρώσουμε ολόκληρο στρατηγικό σχέδιο για να το φτάσουμε και να κλέψουμε τη γλύκα του. Μαζί θα μάθουμε τα μυστικά τους καθώς και υπέροχες συνταγές για τις φθινοπωρινές δημιουργίες σας.
Δείτε ποια είναι τα 10 μυστικά της επιτυχίας στο olivemagazine.gr