Ποιοι είναι οι έξι πιο γνωστοί μύθοι των εορτών
Πόσες φορές την περίοδο των εορτών δεν έχετε ακούσει ότι το βραδινό φαγητό παχαίνει, ειδικά τέτοια εποχή, ή ότι τα γλυκά αυξάνουν την ενέργεια των παιδιών;
Ακόμα κι αν εσείς δεν ασπάζεστε αυτού του είδους τις απόψεις υπάρχει αρκετός κόσμος που θεωρεί ότι έχουν βάση.
Οι επιστήμονες, για άλλη μία φορά, ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια, τεκμηριώνοντας με στοιχεία το τι είναι αλήθεια και τι όχι.
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ινδιάνας στις ΗΠΑ προκύπτουν τα εξής για τους έξι πιο διάσημους μύθους των εορτών:
- Η κατανάλωση φαγητού αργά τη νύχτα προσθέτει βάρος.
Μύθος. Δεν είναι η ώρα κατανάλωσης τροφής που προσθέτει βάρος αλλά το γεγονός ότι τις μέρες των εορτών ο οργανισμός μας προσλαμβάνει περισσότερες θερμίδες.
-Κρυώνει το σώμα μας όταν κρυώνει το κεφάλι μας γι’ αυτό πρέπει να φοράμε σκούφο.
Μύθος. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι όταν εκτίθεται το κεφάλι μας στο κρύο δεν χάνουμε πάνω από το 10% της συνολικής μας θερμότητας.
- Η κατανάλωση γλυκών δίνει έξτρα ενέργεια στα παιδιά και δεν μπορούν να κοιμηθούν.
Μύθος. Οι αλλαγές στη συμπεριφορά των παιδιών τις μέρες των εορτών δεν οφείλονται στην κατανάλωση γλυκών, συνεπώς στην κατανάλωση έξτρα ζάχαρης. Αποκλείουν λοιπόν οι αταξίες και η φασαρία που κάνουν τα παιδιά μας την περίοδο των εορτών να οφείλεται στο γεγονός ότι τρώνε πολλά ζαχαροειδή.
-Υπάρχουν φυσικά αντίδοτα για να μην πονάει το κεφάλι μας από το μεθύσι.
Μύθος. Δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για κανένα αποτελεσματικό «γιατρικό» για το μεθύσι.
-Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι αυτοκτονίες.
Μύθος.Για την ακρίβεια, όπως λένε, δεν υπάρχει καμία αύξηση τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αντίθετα τα ποσοστά δείχνουν να αυξάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο.
- Το Αλεξανδριανό το χριστουγεννιάτικο φυτό που λέγεται αλλιώς Ποϊνσέτια είναι επικίνδυνο και δηλητηριώδες.
Για το αγαπημένο και εθιμοτυπικό φυτό των Χριστουγέννων, Ποϊνσέτια ή Αλεξανδρινό, οι επιστήμονες ανέλυσαν 22.793 αναφορές κατανάλωσης ή έκθεσης σε τέτοια φυτά και διαπίστωσαν ότι κανένας δεν πέθανε από το φυτό αυτό και σε περισσότερες από 96% των περιπτώσεων δεν χρειάστηκε ούτε καν ιατρική περίθαλψη.