7 πιάτα από τις κουζίνες του κόσμου και η ιστορία τους
Κάθε χώρα έχει και τη δική της γαστρονομική ιστορία, ενώ ορισμένα αντιπροσωπευτικά εθνικά πιάτα έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή και εκτός των συνόρων τους. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, καλύτερα επτά από αυτά.
Παέγια, Ισπανία
Με βαλενθιάνικες ρίζες, που κρατούν από την αρχαιότητα, καθιερώθηκε την εποχή του Μεσαίωνα όταν οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τη Βαλένθια, έφτιαχναν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις και θρησκευτικές γιορτές τεράστιες κατσαρόλες με ρύζι, λαγό, ψάρια, φασόλια και μπαχαρικά. Με την αλλαγή του βιοτικού επιπέδου αναδιαμορφώθηκαν και τα υλικά που χρησιμοποιούσαν, αντικαθιστώντας τον λαγό με κοτόπουλο, πάπια και ενίοτε με σαλιγκάρια.
Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr