«Οικογένεια από αγάπη», ένα βιβλίο-σύμβουλος για την οικογένεια που προκύπτει από δεύτερο γάμο
Μπορεί αν υπάρξει αρμονική συμβίωση στην οικογένεια που προκύπτει από δεύτερο γάμο;
Αξίζει τον κόπο να μπει μία γυναίκα στην περιπέτεια δημιουργίας μίας νέας οικογένειας όταν υπάρχουν μικρά παιδιά; Πώς διατηρούνται οι ισορροπίες ανάμεσα στα παιδιά που προέρχονται από διαφορετικούς γονείς;
Σε αυτά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα που αφορούν στην οικογένεια από δεύτερο γάμο δίνει απαντήσεις, απλές και ρεαλιστικές, το βιβλίο «Οικογένεια από αγάπη!» του Christophe Faure, εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ο συγγραφέας, διακεκριμένος γάλλος ψυχίατρος που ειδικεύεται στην οικογενειακή συμβουλευτική και ψυχανάλυση, αξιοποιώντας μαρτυρίες ανθρώπων που ανήκαν σε ανασυγκροτημένες οικογένειες, παρουσιάζει τα προβλήματα αλλά κυρίως καταθέτει έναν πρακτικό οδηγό για να αντιμετωπίσει το νέο ζευγάρι με αποτελεσματικό τρόπο τις αναπόφευκτες δυσκολίες που θα παρουσιαστούν.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα οποία δυστυχώς επιβεβαιώνονται από το περιβάλλον μας, ο γάμος ύστερα από ένα διαζύγιο ή χηρεία έχει μεγαλύτερες πιθανότητες αποτυχίας όταν στην καινούργια μορφή οικογένειας υπάρχουν παιδιά.
Πρόκειται όμως για κάτι αναπόφευκτο; Κατά τον συγγραφέα, πολλοί κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους, άλλοι πάλι όχι. «Δεν πρόκειται να σας γεμίσω με ψεύτικες υποσχέσεις: Αυτό που έχετε να αντιμετωπίσετε δεν είναι εύκολο ούτε απλό σε καθημερινή βάση... Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να πούμε ότι η επιτυχία είναι μία μάταιη αυταπάτη. Μπορεί να υπάρξει ευτυχία σε μία ανασυγκροτημένη οικογένεια, αρκεί να συμπεριφερθείτε με το σωστό τρόπο», επισημαίνει ο Christophe Faure.
Είτε λοιπόν είστε φυσικός είτε θετός γονιός, το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα. Προσεγγίζει το πρόβλημα από πολλές πλευρές και φωτίζει πτυχές της ζωής των πρωταγωνιστών της ανασυγκροτημένης οικογένειας.
Διαβάζοντας το βιβλίο, θα πρέπει επίσης να έχετε υπόψιν σας το εξής: Κάτι που αναφέρεται σε μία μητέρα ή μητριά, θα πρέπει να μεταφέρετε και στην περίπτωση του πατέρα ή πατριού, συμπληρώνοντας έτσι τη γενική προβληματική.
Καλή ανάγνωση!