Ο πιο εύκολος τρόπος να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο σας
Για τη σωστή ψύξη των τροφίμων είναι σημαντικό να συντηρείτε τον καταψύκτη του ψυγείου σας.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίστε να κάνετε έναν καλό καθαρισμό του καταψύκτη αλλά και του ψυγείου γενικότερα.
Τι χρειάζεται να γνωρίζετε πριν από την απόψυξη
-Επιλέξτε να καθαρίσετε το ψυγείο όταν δεν υπάρχουν πολλά τρόφιμα τόσο στη συντήρηση όσο και στην κατάψυξη.
-Βγάζετε το ψυγείο από την πρίζα. Είναι σημαντικό να μην το ξεχάσετε.
-Αφαιρέστε όλα τα τρόφιμα. Για να τα διατηρήσετε παγωμένα τυλίξτε τα με εφημερίδες ή παλιές πετσέτες.
-Γύρω και κάτω από το ψυγείο τοποθετείστε εφημερίδες ή απορροφητικά πανιά ( ανάλογα με το δάπεδο της κουζίνας).
-Τοποθετείστε σε κάθε ράφι της κατάψυξης ένα μπολ με ζεστό νερό και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος, εξαρτάται από την ποσότητα του πάγου).
-Με μία ειδική σπάτουλα ( όχι μεταλλική και όχι αιχμηρά αντικείμενα) αρχίστε να αφαιρείτε τον πάγο.
-Μόλις ο πάγος αφαιρεθεί, καθαρίστε με ένα σφουγγάρι και σκουπίστε με βιτέξ το εσωτερικό των ραφιών του καταψύκτη. Αν τα συρτάρια είναι αποσπώμενα μπορείτε να τα πλύνετε, είναι η καλύτερη επιλογή.
Μαζί με την απόψυξη είναι ευκαιρία κα καθαρίσετε και το ψυγείο σας.
-Αφαιρέστε τα τρόφιμα και βγάλτε ράφια και συρτάρια.
-Γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι και αφήστε τα ράφια να μουλιάσουν.
-Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου με σαπουνάδα και σκουπίστε με βιτέξ. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστούν και τα τελευταία υπολείμματα σαπουνάδας.
Το ψυγείο σας είναι καθαρό και έτοιμο προς χρήση.