Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια με ζύμη-Πώς θα τα φτιάξετε
Είναι τα πιο εύκολα στολίδια που μπορείτε να φτιάξετε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.
Με λίγα υλικά που οι περισσότερες έχετε σπίτι σας, όπως αλεύρι για κάθε χρήση, αλάτι και νερό. Για την διακόσμηση τους, δεν υπάρχει περιορισμός: από κουμπιά και χρυσόσκονη μέχρι χάντρες και πολύχρωμα χαρτάκια. Απλά ανακατέψτε, κόψτε, ψήστε, και διακοσμήστε!
Υλικά
-4 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
-1 φλιτζάνι αλάτι
-1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
-σπρέι πολυουρεθάνης για τη διατήρηση ( προαιρετικά)
Οδηγίες
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι και το αλάτι. Σιγά-σιγά ρίχνετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη είναι μαλακή (περίπου πέντε λεπτά).
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °. Τοποθετήστε το μισό της ζύμης σε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα ανοίγετε.
3. Χρησιμοποιώντας κόπτες μπισκότων, κόψτε τη ζύμη σε διάφορα σχήματα.
4. Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα, ανοίγετε μια τρύπα για την κορδέλα.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, ή μέχρι να σκληρύνουν.
6. Αφού κρυώσουν, ξεκινάτε τη διακόσμηση. Αν θέλετε να διατηρηθούν για πολλά χρόνια ψεκάστε τα με σπρέι πολυουρεθάνης.
7.Περάστε μια κορδέλα και κρεμάστε τα στο δέντρο.
Καλές γιορτές!