Πώς θα αδειάσετε τα αληθινά αβγά σας για να τα διακοσμήσετε (vid)
Όπως θα έχετε δει σε πολλά tutorials πασχαλινών κατασκευών, εκτός από πλαστικά αβγουλάκια, πολλοί χρησιμοποιούν και αληθινά αβγά που έχουν αδειάσει από μέσα το ασπράδι και τον κρόκο, κρατώντας το τσόφλι άθραυστο.
Πώς όμως το καταφέρνουν αυτό; Πώς μπορούμε να αδειάσουμε το περιεχόμενο ενός αβγού χωρίς να το σπάσουμε;
Βγάζετε από το ψυγείο τα αβγά που πρόκειται να χρησιμοποιήστε και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Τα ξεπλένετε καλά και με ένα καρφάκι και κρατώντας τα απαλά στο ένας σας χέρι, κάνετε μια μικρή τρυπούλα στην κορυφή. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και από την κάτω μεριά, μόνο που από κάτω θα κάνετε μία μεγαλύτερη τρυπούλα.
Έπειτα, σιγά σιγά, φυσήξτε από την πάνω μεριά (από την μικρή τρυπούλα απευθείας με το στόμα ή με ένα καλαμάκι) και θα δείτε το ασπράδι και τον κρόκο να βγαίνουν χωρίς να σπάσετε το τσόφλι. (Δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο παρακάτω)
Αφού ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για όλα τα αβγά, θα πρέπει να τα πλύνετε εσωτερικά και να τα αφήσετε να στεγνώσουν πριν τα διακοσμήσετε.
Ρίξτε μέσα σε όλα τα τσόφλια ξύδι και έπειτα τοποθετήστε τα κάτω από τη βρύση και με χλιαρό νερό πλύντε τα.
Καλή επιτυχία και καλή διακόσμηση!!!