Διατροφικές ελλείψεις στην εγκυμοσύνη: Πιθανές επιπτώσεις στο έμβρυο (πίνακας)
Η σωστή διατροφή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος.
Οι γυναίκες που σκοπεύουν να μείνουν έγκυοι, εγκυμονούν ή θηλάζουν πρέπει να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες για βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Επιπλέον, σύμφωνα με κλινικές έρευνες, η χορήγηση κατά την κύηση και τον θηλασμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, μπορεί να έχει ευνοϊκές επιδράσεις στην ανάπτυξη των νοητικών λειτουργιών του παιδιού ενώ η ικανή πρόσληψη αυτών μειώνει τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr