Η γκρίζα ζώνη της γονιμότητας και όσα έμαθα γι΄αυτή

Bigstock

Δεν είμαι στείρα αλλά πλέον πιστεύω ότι υπάρχει σε μια γκρίζα ζώνη γονιμότητας που καθιστά την επίτευξης εγκυμοσύνης οδυνηρή.

Το τεστ εγκυμοσύνης επιβεβαίωσε αυτό που μου έλεγε ήδη η κοιλιά μου με κράμπες: δεν ήμουν έγκυος. Για άλλη μία φορά.

Όταν σταμάτησα να παίρνω αντισυλληπτικά για να κάνω το πρώτο μου παιδί, ήμουν σίγουρη ότι θα έμενα αμέσως έγκυος . Η γιαγιά μου είχε 12 παιδιά και η μαμά μου τέσσερα. Καμία από τις ξαδέρφες μου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα να μείνει έγκυος.

Εγώ χρειάστηκα εννέα μήνες προσπαθειών για να έχω θετικό τεστ εγκυμοσύνης.Για το δεύτερο παιδί μου, προσπάθησα έξι μήνες, όσο για το τρίτο, προσπαθώ ακόμα.

Δεν είμαι στείρα αλλά πλέον πιστεύω ότι υπάρχει σε μια γκρίζα ζώνη γονιμότητας που καθιστά την επίτευξης εγκυμοσύνης οδυνηρή.

Τι λέει - και δεν λέει - η έρευνα για τη γονιμότητα

Υπάρχουν λίγα δεδομένα για τις ακριβείς πιθανότητες σύλληψης κάθε μήνα. Η καλύτερη μελέτη που μπόρεσα να βρω, από το 2003, έλεγε ότι περίπου το 30% των ζευγαριών μπορούν να συλλάβουν κατά τον πρώτο κύκλο του σεξ χωρίς προστασία. Από εκεί και πέρα ​​οι πιθανότητες πέφτουν. Αν και περίπου το 75% των ζευγαριών θα συλλάβουν μέσα στους πρώτους έξι μήνες από την έναρξη των προσπαθειών, μετά την παρέλευση ενός έτους οι πιθανότητές τους να συλλάβουν σε κάθε κύκλο είναι περίπου 5%.

Οι γιατροί γενικά συμβουλεύουν τα ζευγάρια να αναζητήσουν βοήθεια εάν προσπαθούν ανεπιτυχώς να μείνουν για περίπου ένα χρόνο. Εάν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη των 35 ετών, συνιστούν να κάνει θεραπεία καθώς η γονιμότητα μειώνεται με την ηλικία και ο χρόνος είναι σημαντικός.

Μέχρι να αποφασίσετε αν θα αναζητήσετε ή όχι βοήθεια, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Ναι, το σεξ είναι διασκεδαστικό, αλλά το σεξ ενώ προσπαθείς να συλλάβεις είναι σαν... εργασία.

Το συναισθηματικό τρενάκι του λούνα παρκ

Σκέφτομαι ένα πιθανό τρίτο παιδί 24 ώρες το 24ωρο, αλλά μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτήν την επιθυμία μόνο για μερικές μέρες κάθε μήνα κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών μου. Ακόμη και τότε, το να κάνεις τα πάντα σωστά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απογοήτευση. Και μετά θα πρέπει να περιμένεις περισσότερο.

Μερικές φορές λένε στα ζευγάρια να χαλαρώσουν, να σταματήσουν να προσπαθούν τόσο σκληρά ή να μειώσουν το άγχος τους, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το άγχος επηρεάζει αρνητικά τη σύλληψη.

Αν και μου παίρνει περισσότερο χρόνο να μείνω έγκυος αυτή τη φορά, με παρηγορεί το γεγονός ότι έχω συλλάβει στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης μιας αποβολής.

Όταν είμαι ψυχολογικά χάλια προσπαθώ να δεχτώ ότι είναι κι αυτό κομμάτι της προσπάθειας για να μπορέσω να αποκτήσω το τρίτο παιδί μου.

Πηγή: insider.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved