Σούπα στο φλιτζάνι: Δύο συνταγές με μπρόκολο και λαχανικά
Χορταστικές και πεντανόστιμες σούπες βελουτέ με μπρόκολο και λαχανικά.
Οι σούπες είναι το απόλυτο comfort food του χειμώνα και αν έχετε βαρεθεί να κάνετε ξανά και ξανά τις ίδιες συνταγές, αξίζει να δοκιμάσετε τις παρακάτω.
Δύο συνταγές για σούπες βελουτέ, η μία με μπρόκολο και η άλλη με λαχανικά, που μπορείτε να κάνετε και σε ένα φλιτζάνι ή στο μπολ. Εάν θέλετε να κάνετε περισσότερες μερίδες, δεν έχετε παρά να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε τις ποσότητες των υλικών.
Σούπα βελουτέ με μπρόκολο
Υλικά:
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ φλιτζάνι ζωμός κότας
- ½ φλιτζάνι γάλα
- ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζάνι τριμμένο cheddar
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού chili powder
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι μπρόκολο κομμένο
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέστε στη συνέχεια και το σκόρδο και σοτάρετε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ενώ παράλληλα ανακατεύετε για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια, προσθέστε τον ζωμό και ανακατέψτε και έπειτα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.
Μόλις η σούπα πάρει μία βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη να βράσει για 5 ακόμα λεπτά ενώ ανακατεύετε ανά διαστήματα.
Προσθέστε το τυρί, το κύμινο, το chili powder και το αλάτι και ανακατέψτε ξανά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέστε το μπρόκολο και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά.
Πηγή συνταγής: onedishkitchen.com
Σούπα λαχανικών βελουτέ
Υλικά:
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
- 1 στικ σέλερι κομμένο σε κομματάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 2 μικρές πατάτες κομμένες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βάλτε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι για 3 λεπτά.
Προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο, το μπούκοβο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέστε τον ζωμό και τις πατάτες. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το κατσαρολάκι αφήστε για 20 λεπτά μέχρι οι πατάτες να βράσουν καλά.
Στη συνέχεια βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιήστε τα λαχανικά. Στο τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
Πηγή συνταγής: onedishkitchen.com