Ένα γράμμα στην υπέροχη μητέρα μου

Το γράμμα έγραψε η Nidhi Nag με αποδέκτη τη μητέρα της, αλλά θα μπορούσε να το έχει γράψει κάθε κόρη για τη δική της μαμά.

Ένα γράμμα στην υπέροχη μητέρα μου
Bigstock

Αγαπημένη μου μαμά,

Καθώς κάθομαι να γράψω αυτό το γράμμα, είμαι γεμάτη από ευγνωμοσύνη και αγάπη για σένα. Οι λέξεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να εκφράσουν πραγματικά όλα όσα σημαίνεις για μένα και πόσο ευγνώμων είμαι για όλα όσα έχεις κάνει.

Δεν είσαι απλώς η μητέρα μου, αλλά ο ήρωάς μου, ο βράχος μου και ο οδηγός μου στα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά, αλλά έχεις αναλάβει αυτόν τον ρόλο με χάρη, δύναμη και ακλόνητη αγάπη. Ήσουν δίπλα μας συνέχεια, αντιμετωπίζοντας δεκάδες προκλήσεις και διασφαλίζοντας ότι θα έχω την καλύτερη δυνατή ζωή.

Εκείνες οι εποχές ήταν διαφορετικές και σε έχω δει να μένεις δυνατή για εμάς, αλλά ξέρω επίσης τον φόβο που ένιωθες καθώς μεγάλωσες δύο κόρες σε τόσο μικρή ηλικία χωρίς βοήθεια.

Θυμάμαι το κρυμμένο ραβδί από μπαμπού κοντά στην κεντρική πόρτα, για κάθε ενδεχόμενο.

Σε θυμάμαι που ολοκλήρωσες την εκπαίδευσή σου αφού πέθανε ο μπαμπάς και ακόμα αναρωτιέμαι πώς τα κατάφερες.

Ειλικρινά σε θαυμάζω που δούλευες ακούραστα – μαγείρευες, καθάριζες, διάβαζες, πήγαινες στο παντοπωλείο, μας πήγαινες στους γιατρούς και ένα σωρό άλλα πράγματα. Και τα έκανες όλα χωρίς να υψώσεις τη φωνή σου ή να χάσεις την ψυχραιμία σου.

Έπρεπε να διαχειριστείς μόνη σου τα πάντα και παρότι δεν ήταν εύκολο, το έκανες με χάρη και αποφασιστικότητα.

Μου δίδαξες το αληθινό νόημα της αγάπης, της συμπόνιας και της σκληρής δουλειάς. Η αταλάντευτη υποστήριξή και η ενθάρρυνσή σου ήταν η κινητήρια δύναμή μου, που με βοήθησε να πλοηγηθώ στις πολυπλοκότητες της ζωής. Η σοφία και η καλοσύνη σου με έχουν διαμορφώσει στο σε αυτό που είμαι σήμερα και γι' αυτό είμαι αιώνια ευγνώμων.

Μαμά, η αγάπη σου είναι μια δύναμη που με στήριξε σε κάθε καταιγίδα και το χαμόγελό σου ήταν η λιακάδα μου τις πιο σκοτεινές μέρες. Θέλω να ξέρεις ότι κάθετί που καταφέρνω, κάθε χαρά που βιώνω και κάθε μάθημα που μαθαίνω είναι απόδειξη της απίστευτης επιρροής σου στη ζωή μου.

Είσαι κάτι παραπάνω από μητέρα... Είσαι πηγή έμπνευσης, σύμβολο ανθεκτικότητας και φάρος αγάπης. Είμαι τόσο περήφανη που είμαι το παιδί σου.

Χρόνια πολλά μαμά.

Είθε η μέρα σου να είναι τόσο όμορφη όσο η αγάπη που μας έδωσες και η ζωή σου να είναι γεμάτη με όλη την ευτυχία και τις ευλογίες που σου αξίζουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved