Θέλετε να συλλάβετε; Σκεφτείτε τι τρώτε

Διατροφικές αλλαγές για αυξημένες πιθανότητες σύλληψης.

Θέλετε να συλλάβετε; Σκεφτείτε τι τρώτε
Bigstock

Η σωστή διατροφή, ως γνωστόν, παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και πριν.

Εάν λοιπόν τρώτε συχνά πρόχειρο φαγητό και λιγότερα φρούτα, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να συλλάβετε, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας.

Η καθηγήτρια Claire Roberts, η οποία ηγήθηκε της μελέτης, ανέφερε πώς «τα ευρήματα δείχνουν ότι μια δίαιτα που περιλαμβάνει φρούτα και ελάχιστη κατανάλωση γρήγορου φαγητού βελτιώνει τη γονιμότητα και μειώνει τον χρόνο που χρειάζεται για να μείνει μια γυναίκα έγκυος».

ygieini-diatrofi.jpg

Τι έδειξε η έρευνα

Ειδικότερα, η έρευνα στην οποία πήραν μέρος 5.598 γυναίκες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, έδειξε ότι όσες έτρωγαν φρούτα λιγότερο από μία έως τρεις φορές το μήνα χρειάστηκαν μισό μήνα περισσότερο για να μείνουν έγκυες σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν φρούτα τρεις ή περισσότερες φορές την ημέρα ένα μήνα πριν από τη σύλληψη.

Ομοίως, οι γυναίκες που κατανάλωναν γρήγορο φαγητό τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, χρειάστηκαν σχεδόν ένα μήνα περισσότερο για να μείνουν έγκυες σε σχέση με όσες δεν έτρωγαν ποτέ ή σπάνια γρήγορο φαγητό.

fitiki-diatrofi.jpg

Συστάσεις

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης, ότι ενώ η κατανάλωση φρούτων και γρήγορου φαγητού επηρέασε τον χρόνο σύλληψης, δεν συνέβη το ίδιο με την κατανάλωση πράσινων λαχανικών ή ψαριών πριν από την εγκυμοσύνη.

«Συνιστούμε στις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες να ευθυγραμμίσουν τη διατροφή τους με τις εθνικές διατροφικές συστάσεις για την εγκυμοσύνη. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η συχνή κατανάλωση φαστ φουντ καθυστερεί τον χρόνο σύλληψης», τόνισε η Δρ Jessica Grieger, που συμμετείχε στη μελέτη.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Human Reproduction.

Mε πληροφορίες από thehealthsite.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved