Τρεις λόγοι να προσέξεις το νερό που θα βάλεις στην everyday routine σου
Το καλοκαίρι είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.
Για να είμαστε ακριβείς, έχουν ενωθεί οι υψηλές θερμοκρασίες με τα όχι πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας. Αποτέλεσμα; Πρώτον να μην περνάμε πολύ καλά. Δεύτερον, να λέμε το νερό, νεράκι και γι’ αυτό να κάνουμε όλο και πιο συχνές επισκέψεις στην κουζίνα.
Κάπως έτσι, το μπουκάλι με το νερό έχει διεκδικήσει (και βρει) τη δική του θέση στο καθημερινό τραπέζι μας. Και όχι μόνο εκεί δηλαδή, γιατί αποκλείεται να μην το έχουμε και στο κομοδίνο μας ή την τσάντα μας. Και δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νερό, αλλά εκείνο που καλύπτει ό,τι ζητάει κάθε σύγχρονη γυναίκα: Να είναι ποιοτικό, να έχει sustainable χαρακτήρα (όχι κυριολεκτικά, γιατί αυτό κάτι μας λέει πως αναιρεί την ποιότητα) και να δίνει ζωή στην κοινωνία. Αν αναρωτιέσαι πού μπορείς να βρεις αυτό το 3 σε 1, μείνε μαζί μας και συνέχισε να διαβάζεις!
#1 Π όπως λέμε ποιότητα, Π όπως λέμε πηγές φυσικές
Ανοίγουμε το ψυγείο, λοιπόν, για πολλοστή φορά και παίρνουμε το μπουκαλάκι με το νερό μας. Με το που γευόμαστε τις πρώτες γουλιές, ταξιδεύουμε κάπου αλλού. Όχι σε κάποιο νησί αλλά σε ένα μέρος που έχει δροσιά, κάπου στη Μακεδονία, εκεί όπου η Πέλλα συναντά το Κιλκίς, εκεί όπου δυτικά βλέπουμε Καϊμακτσαλάν και ανατολικά την κοιλάδα του Αξιού. Με λίγα λόγια φτάσαμε στο Πάικο και μας έρχονται μερικές σταγόνες από τις πλούσιες πηγές Βαλεράτσι και Γαρδηνία, εκεί όπου αναβλύζουν τα αγνά και κρυστάλλινα Νερά Μακεδονίας. Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά εμείς, και μόνο που τα βλέπουμε, μια δροσιά (και βάλε) την πήραμε. Δεν μπορούμε να σου περιγράψουμε τι γίνεται όταν πίνουμε λίγο νερό.
Πάντως, το ότι τα νερά αυτά είναι καθαρά δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λέει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, καθώς μελέτες τους έχουν αποδείξει τους λόγους για τους οποίους θεωρούνται από τα πιο ποιοτικά νερά -από πλευράς φυσικοχημικής σύστασης- στη χώρα μας. Τι έχουν; Ισορροπημένη σκληρότητα, φυσικότητα, pH 8 και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ό,τι φτάνει δηλαδή στο τραπέζι μας ως Πάικο Νερά Μακεδονίας.
Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr