6 πράγματα που πίστευα για την εγκυμοσύνη μετά την αποβολή

Η εγκυμοσύνη μετά από μια αποβολή είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, ωστόσο, συχνά προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

6 πράγματα που πίστευα για την εγκυμοσύνη μετά την αποβολή
Bigstock

Δύο εβδομάδες πριν από τα 42α γενέθλιά μου, συνειδητοποίησα ότι δεν μου είχε έρθει η περίοδος. Έσπευσα λοιπόν να αγοράσω ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Προσπαθούσαμε με τον σύζυγό μου να αποκτήσουμε παιδί εδώ και τρία χρόνια, χωρίς επιτυχία.

gonimotita-meta-35.jpg

Η ιστορία του test κύησης είναι πιο ενδιαφέρουσα απ’ όσο φαντάζεστε

Αλλά αυτή τη φορά το τεστ ήταν θετικό και φάνταζε στα μάτια μου σαν... χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ήμασταν ενθουσιασμένοι και συνάμα συγκρατημένοι. Όπως αποδείχθηκε, είχαμε δίκιο. Στις 13 εβδομάδες έχασα το μωρό.

Ένα χρόνο αργότερα, έμεινα ξανά έγκυος. Ήταν λίγο πριν τα 43α γενέθλιά μου και ένιωθα σαν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα ποτέ να μου κάνουν.

Δεν ήμουν σίγουρη τι να περιμένω από τον εαυτό μου, τους άλλους ή το σύμπαν.

Ωστόσο συνειδητοποίησα ορισμένα πράγματα που πίστευα για την εγκυμοσύνη μετά την απώλεια όπως :

«Υποφέρουμε στη σιωπή» - Μια γυναίκα μιλά για την αποβολή και την έλλειψη υποστήριξης

Ότι θα αντικαταστήσει τον πόνο

Είχα διαβάσει τόσα πολλά άρθρα που έλεγαν ότι η εγκυμοσύνη μετά την απώλεια θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, αλλά, το να είμαι ξανά έγκυος είναι μια συνεχής υπενθύμιση του γιου που έχασα. Φυσικά, και νιώθω μια πληθώρα άλλων συναισθημάτων - ενθουσιασμό, χαρά, μια δόση υγιούς ανησυχίας - αλλά δεν μπορώ να μην σκεφτώ τα ορόσημα που είχα ήδη θέσει στο μυαλό μου για το τι θα έκανε το μωρό μου αν ήταν εδώ, μαζί μας.

Ότι θα ήθελα να μείνω ξανά έγκυος αμέσως

Αυτό που ήθελα ήταν την εγκυμοσύνη μου… πίσω. Ήθελα να γυρίσω τον χρόνο και να δω αν θα μπορούσα να αλλάξω το αποτέλεσμα. Αλλά το να προσπαθήσουμε ξανά, δεν περνούσε από το μυαλό μου. Βέβαια, υπήρχαν φορές που ήταν το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ. Άλλες πάλι μέρες δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μείνω έγκυος ξανά. Το μόνο συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η θλίψη.

Ότι θα μπορούσα να μείνω ξανά έγκυος αμέσως

Υπέθεσα, χάρη στο Διαδίκτυο, ότι θα μπορούσα να μείνω έγκυος αμέσως όταν ήμουν έτοιμος. Υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα που λένε ότι η γονιμότητά σας είναι υψηλότερη αμέσως μετά την απώλεια, αλλά αυτό δεν ίσχυε για εμάς. Το σώμα μου χρειαζόταν χρόνο, νομίζω, για να επεξεργαστεί αυτό που συνέβη και να είναι έτοιμο για ό,τι θα ακολουθούσε.

axni-grammi-test-egkymosynis.jpg

Τα 5 στάδια της θλίψης μετά από μια αποβολή

Ότι δεν θα έμενα ποτέ ξανά έγκυος

Εντάξει, υπάρχουν επίσης πολλά άρθρα σχετικά με τη γονιμότητα άνω των 40 ετών . Και παρόλο που ήμουν σίγουρη ότι θα μπορούσα να μείνω ξανά έγκυος, υπήρχε μια συνεχής υπενθύμιση από τους γύρω μου ότι αυτή θα μπορούσε να ήταν η τελευταία μου βολή - πράγμα που σήμαινε ότι θρηνούσα τόσο την απώλεια όσο και τις δυνατότητές μου. Έμεινα τελικά έγκυος ένα χρόνο αργότερα χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Ότι θα ήμουν εντάξει μιλώντας για αυτό που συνέβη τώρα που είμαι ξανά έγκυος

Από πολλές απόψεις, είναι τόσο δύσκολη η αποδοχή της απώλειας. Μερικές μέρες μιλάω με ηρεμία για το παιδί που έχασα, τα τριαντάφυλλα που του φύτεψα, το όνομά του. Άλλες μέρες μουρμουρίζω όταν κάποιος με ρωτάει πόσες εγκυμοσύνες είχα. Ή γιατί απέβαλα — που είναι, φυσικά, μια συνηθισμένη ερώτηση όταν είστε ξανά έγκυος. Προσπαθώ να το διαχειριστώ ευελπιστώντας ότι ο χρόνος θα απαλύνει τον πόνο.

Ότι έπρεπε να το περάσω όλο αυτό μόνη μου

Επειδή μοιράστηκα την εμπειρία μου με φίλες, έμαθα για τις απώλειες που είχαν και πολλές από αυτές κατάφεραν να μείνουν έγκυες ταυτόχρονα με εμένα. Αυτό μας επέτρεψε να μοιραστούμε τους φόβους μας που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ειδικά μετά την απώλεια. Συνειδητοποίησα επίσης ότι συχνά άφηνα τον σύζυγό μου έξω από όλο αυτό, γιατί δεν πίστευα ότι ένιωθε την απώλεια τόσο σκληρή όσο εγώ. Αποδείχτηκε ότι έκανα λάθος.

Μετά από δύο αποβολές, πότε μπορώ να προσπαθήσω να μείνω έγκυος;

Η πλοήγηση στο δρόμο προς την εγκυμοσύνη μετά την απώλεια απαιτεί κάτι περισσότερο από ιατρική ετοιμότητα. Απαιτεί συναισθηματική ανθεκτικότητα και ένα δίκτυο υποστήριξης. Ας αναγνωρίσουμε το θάρρος που χρειάζεται για να αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα με αισιοδοξία και να συνεχίσουμε να τρέφουμε την ελπίδα μέσα στη θλίψη του παρελθόντος.

ελεύθερη απόδοση από mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved