Αντιμετωπίζοντας την απώλεια: Συμβουλές αλληλοϋποστήριξης του ζευγαριού μετά από μια αποβολή

Bigstock

Πώς μπορεί το ζευγάρι να ξεπεράσει μια αποβολή χωρίς αντιμετωπίζοντας τη θλίψη και πόνο της απώλειας.

Η αντιμετώπιση μιας αποβολής είναι δύσκολη για το ζευγάρι που περιμένει πώς και πώς να αποκτήσει παιδί. Η στήριξη και η υποστήριξη του ενός από τον άλλον, είναι ουσιαστική μετά από τέτοιου είδους απώλεια.

Τα συναισθήματα μετά από αποβολή: Τι να περιμένετε

Πώς να στηρίξετε ο ένας τον άλλον μετά από μια αποβολή

Επικοινωνήστε

Και οι δύο περνάτε από πολλές έντονες συναισθηματικές καταστάσεις και η συζήτηση/ακρόαση μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τα συναισθήματά σας. Μιλήστε ανοιχτά, χωρίς να βάζετε στη ζυγαριά ποιανού η θλίψη είναι η μεγαλύτερη.

Τα 5 στάδια της θλίψης μετά από μια αποβολή

Πενθήστε μαζί

Το πένθος είναι ένα στάδιο που δεν πρέπει να παραλείψετε αν έχετε αυτή την ανάγκη. Μη βιαστείτε να επιστρέψετε σε μια «κανονικότητα», αν δεν είστε έτοιμοι να το κάνετε. Δώστε τον απαιτούμενο χρόνο στον εαυτό σας για να θρηνήσει και να συνειδητοποιήσει την απώλεια.

Αποδεχτείτε τα διαφορετικά σας συναισθήματα

Οσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται, πρέπει να σέβεστε τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο καθένας την απώλεια του εμβρύου, γιατί μόνο τότε θα βρείτε τον τρόπο να προχωρήσετε μαζί.

Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για το πώς να θρηνήσετε το αγέννητο παιδί σας

Μιλήστε με άλλους ανθρώπους

Το να έχετε μόνο τον/ την σύντροφό σας ως στήριγμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας. Η συναναστροφή με φίλους θα σας βοηθήσει να μην αισθάνεστε μόνοι και θελήσετε σταδιακά να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας.

Ζητήστε υποστήριξη

Το πένθος μπορεί να προκαλέσει ένταση ακόμη και στις πιο ισχυρές σχέσεις. Εάν το άγχος της απώλειας σας απομακρύνει ζητήστε επαγγελματική υποστήριξη. Μπορείτε να πάτε μόνοι ή μαζί. Μη διστάσετε να το κάνετε, καθώς είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ανάκαμψή σας.

Με πληροφορίες από το tired.moms.club

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved