10 τροφές που αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα

Αυτά τα τρόφιμα θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά τη γονιμότητα ανδρών.

10 τροφές που αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα
Bigstock

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων είναι η πιο κοινή αιτία υπογονιμότητας στους άνδρες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), εάν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι πάνω από 15 εκατομμύρια ανά χιλιοστόλιτρο (m/mL), θεωρείται υγιής, ενώ ένας αριθμός μικρότερος από αυτό θεωρείται μη φυσιολογικός.

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων που προκαλεί υπογονιμότητα στους άνδρες συνδέεται συχνά με ανεπάρκεια σε βιταμίνες ή ψευδάργυρο. Αν όμως οι άνδρες αλλάξουν τη διατροφή τους, θα ενισχύσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

kriosintirisi-se-andres-kai-ginaikes.jpg

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιες τροφές μπορούν να ενισχύσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τον όγκο του σπέρματος.

Aνδρική Υπογονιμότητα: Τι είναι και πώς θεραπεύεται

Super foods που αυξάνουν τον αριθμο των σπερματοζωαρίων

Μερικές φορές, η ποιότητα του σπέρματος έχει επίσης αντίκτυπο στη γονιμότητα. Οι άνδρες με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων μπορεί να είναι ακόμα γόνιμοι εάν το σπέρμα τους είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η υγιεινή διατροφή, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος και να προστατεύσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

  1. Τομάτες: Είναι μια πλούσια πηγή λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού που πιστεύεται ότι βελτιώνει την κινητικότητα, τη δομή και τη δραστηριότητα του σπέρματος.
  2. Καρύδια: Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
  3. Φακές: Οι φακές είναι πλούσιες σε φολικό οξύ (φυλλικό οξύ), το οποίο είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την ανδρική γονιμότητα.
  4. Κολοκυθόσποροι: Περιέχουν αντιοξειδωτικά, απαραίτητα αμινοξέα και φυτοστερόλες, που ενισχύουν τη γονιμότητα στους άνδρες.
  5. Μούρα: Όλα τα είδη μούρων, συμπεριλαμβανομένων των μύρτιλων, των φραουλών, των κράνμπερι και των βατόμουρων, περιέχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά.
  6. Ρόδια: Μελέτες δείχνουν ότι βελτιώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και την ποιότητα του σπέρματος.
  7. Μαύρη σοκολάτα: Είναι πλούσια στο αμινοξύ L-αργινίνη, το οποίο είναι γνωστό ότι αυξάνει τον όγκο του σπέρματος και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.
  8. Σκόρδο: Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, ένα ενεργό συστατικό που είναι υπεύθυνο για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος.
  9. Αυγά: Αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης Ε, που είναι γνωστό ότι διεγείρουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων.
  10. Καρότα: Τα καρότα περιέχουν βήτα-καροτίνη που είναι αντιοξειδωτικό. Βοηθούν στη διατήρηση υγιούς σπέρματος εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Με πληροφορίες από το momjunction.com

Ανδρική υπογονιμότητα: Οκτώ αιτίες και η εξήγησή τους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved