10 τροφές που αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα

Bigstock

Αυτά τα τρόφιμα θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά τη γονιμότητα ανδρών.

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων είναι η πιο κοινή αιτία υπογονιμότητας στους άνδρες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), εάν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι πάνω από 15 εκατομμύρια ανά χιλιοστόλιτρο (m/mL), θεωρείται υγιής, ενώ ένας αριθμός μικρότερος από αυτό θεωρείται μη φυσιολογικός.

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων που προκαλεί υπογονιμότητα στους άνδρες συνδέεται συχνά με ανεπάρκεια σε βιταμίνες ή ψευδάργυρο. Αν όμως οι άνδρες αλλάξουν τη διατροφή τους, θα ενισχύσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιες τροφές μπορούν να ενισχύσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και τον όγκο του σπέρματος.

Aνδρική Υπογονιμότητα: Τι είναι και πώς θεραπεύεται

Super foods που αυξάνουν τον αριθμο των σπερματοζωαρίων

Μερικές φορές, η ποιότητα του σπέρματος έχει επίσης αντίκτυπο στη γονιμότητα. Οι άνδρες με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων μπορεί να είναι ακόμα γόνιμοι εάν το σπέρμα τους είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η υγιεινή διατροφή, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος και να προστατεύσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

  1. Τομάτες: Είναι μια πλούσια πηγή λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού που πιστεύεται ότι βελτιώνει την κινητικότητα, τη δομή και τη δραστηριότητα του σπέρματος.
  2. Καρύδια: Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
  3. Φακές: Οι φακές είναι πλούσιες σε φολικό οξύ (φυλλικό οξύ), το οποίο είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την ανδρική γονιμότητα.
  4. Κολοκυθόσποροι: Περιέχουν αντιοξειδωτικά, απαραίτητα αμινοξέα και φυτοστερόλες, που ενισχύουν τη γονιμότητα στους άνδρες.
  5. Μούρα: Όλα τα είδη μούρων, συμπεριλαμβανομένων των μύρτιλων, των φραουλών, των κράνμπερι και των βατόμουρων, περιέχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά.
  6. Ρόδια: Μελέτες δείχνουν ότι βελτιώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και την ποιότητα του σπέρματος.
  7. Μαύρη σοκολάτα: Είναι πλούσια στο αμινοξύ L-αργινίνη, το οποίο είναι γνωστό ότι αυξάνει τον όγκο του σπέρματος και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.
  8. Σκόρδο: Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, ένα ενεργό συστατικό που είναι υπεύθυνο για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος.
  9. Αυγά: Αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης Ε, που είναι γνωστό ότι διεγείρουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων.
  10. Καρότα: Τα καρότα περιέχουν βήτα-καροτίνη που είναι αντιοξειδωτικό. Βοηθούν στη διατήρηση υγιούς σπέρματος εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Με πληροφορίες από το momjunction.com

Ανδρική υπογονιμότητα: Οκτώ αιτίες και η εξήγησή τους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved