Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να μείνετε έγκυος

Ο προγραμματισμός της εγκυμοσύνης και η προετοιμασία του εαυτού σας ψυχικά και σωματικά γι' αυτή τη διαδικασία θα σας βοηθήσει να τη βιώσετε με μεγαλύτερη επίγνωση και ηρεμία.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να μείνετε έγκυος
Bigstock

Μια υγιής εγκυμοσύνη ξεκινά μήνες πριν τη σύλληψη, μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να γίνετε μητέρα .

Γι΄αυτό κι είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε σωστά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη.

Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να ελέγξει τη γονιμότητά της και σε ποια ηλικία;

Η σημασία των ιατρικών εξετάσεων πριν μείνετε έγκυος

Όταν μείνετε έγκυος, ο προγεννητικός έλεγχος είναι απαραίτητος για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης σας. Αλλά η επίσκεψη σε γιατρό πριν μείνετε έγκυος είναι επίσης πολύ σημαντική καθώς θα υποβληθείτε σε μια σειρά εξετάσεων για την κατάσταση της υγείας σας.

mesogeiaki-anaimia-kai-gonimotita.jpg

Προγεννητικός και προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος: Η επιστήμη «σύμμαχος» στην γέννηση υγιών μωρών

Επισκεφθείτε τον οδοντίατρο

Η εξέταση των δοντιών και των ούλων σας πριν μείνετε έγκυος είναι πολλή σημαντική αν και λίγες γυναίκες την κάνουν. Οι ειδικοί συνδέουν τη στοματική υγεία με μια υγιή εγκυμοσύνη. Επίσης, οι γυναίκες με περιοδοντική νόσο είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από προεκλαμψία και πρόωρο τοκετό.

Λαμβάνετε φολικό οξύ κάθε μέρα

Πριν μείνετε έγκυος, θα πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε φολικό οξύ κάθε μέρα. Η Ισπανική Εταιρεία Μαιευτικής και Γυναικολογίας συνιστά τη λήψη 0,4 mg φυλλικού οξέος την ημέρα ξεκινώντας τουλάχιστον ένα μήνα πριν την εγκυμοσύνη και κατά τους πρώτους τρεις μήνες της κύησης.

Το φολικό οξύ ενισχύει τη γονιμότητα;

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος

Το να έχετε ένα υγιές βάρος πριν μείνετε έγκυος είναι το κλειδί για την πρόληψη προβλημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μιλήστε με τον γιατρό σας αν πρέπει να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή εάν θέλετε να μείνετε έγκυος. Συμπεριλάβετε τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο και άλλες απαραίτητες βιταμίνες . Το άπαχο κρέας, το σπανάκι, τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί, το κοτόπουλο και τα αβγά δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας.

Ασκηθείτε

Η καλή φυσική κατάσταση βοηθά σημαντικά στην επίτευξη της εγκυμοσύνης, εφόσον δεν συντρέχουν άλλα προβλήματα υγείας. Απλές δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή το κολύμπι είναι εξαιρετικές επιλογές τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

smoothie-gonimotitas.jpg

Άσκηση και γονιμότητα: Πώς θα καταλάβετε ότι το έχετε παρακάνει

Προετοιμαστείτε ψυχικά

Εάν σκέφτεστε να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην ψυχική σας υγεία. Το άγχος, η κατάθλιψη και το στρες σύμφωνα με έρευνες, έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην έγκυο όσο και στο μωρό.

Ειδικότερα, σχετίζονται με αυξημένο καρδιακό ρυθμό του εμβρύου, πρόωρο τοκετό, χαμηλό βάρος γέννησης, εμβρυϊκή δυσφορία και συγγενείς δυσπλασίες. Επιπλέον, αυξάνουν τον κίνδυνο μείζονος κατάθλιψης και συμπτωμάτων άγχους μετά τη γέννηση.

Με πληροφορίες από το youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved