Πώς θα μείνεις έγκυος: Tips να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου

Πώς μπορείτε να μείνετε έγκυος: Μυστικά και χρήσιμες συμβουλές.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πώς θα μείνεις έγκυος: Tips να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου
Bigstock

Πολλά ζευγάρια περιμένουν να φανεί η θετική ροζ γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης από τον πρώτο κιόλας μήνα προσπαθειών. Η αναμονή είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς όταν έχει αποφασίσει να αποκτήσει ένα παιδί, αλλά η υπομονή μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας.

Τα περισσότερα ζευγάρια καταφέρνουν να δουν το θετικό τεστ εγκυμοσύνης μέσα σε 6 μήνες από τη στιγμή που το παίρνουν απόφαση. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τη γονιμότητά σας, πώς να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης και πότε να αναζητήσετε βοήθεια.

Δίαιτα της γονιμότητας: Τι περιλαμβάνει

Κατανοώντας τη γονιμότητα

Αρκετοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα. Κατανοώντας τον κύκλο σας καλύτερα μπορείτε να ενισχύσετε τις πιθανότητες της εγκυμοσύνης.

Ο χρόνος και το πότε θα γίνουν οι προσπάθειες για ένα παιδί παίζουν ρόλο μιας και για να υπάρχει επιτυχημένη εγκυμοσύνη πρέπει μια γυναίκα να έχει ωορρηξία.

Ωορρηξία & γονιμότητα: Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος

Η προσοχή στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη γονιμότητά σας. Η πρώτη ημέρα της περιόδου σας θεωρείται η πρώτη ημέρα του εμμηνορροϊκού σας κύκλου. Για τις γυναίκες με κύκλο 28 ημερών, η ωορρηξία συμβαίνει στην 14η ημέρα.

Αν γνωρίζετε τη διάρκεια του κύκλου σας θα σας θα γνωρίζετε και το πότε έχετε ωορρηξία. Αν έχετε ακανόνιστες περιόδους, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να παρακολουθήσετε το γόνιμο παράθυρο σας.

Πώς θα βρείτε το γόνιμο παράθυρό σας όταν προσπαθείτε να συλλάβετε;

gonimotita-epireazetai-apo-to-kalokairi-h-oxi.jpg

Παρακολούθηση γονιμότητας

Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, υπάρχουν τρόποι για να παρακολουθείτε τη γονιμότητά σας και που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Αυτά περιλαμβάνουν:

test ωορρηξίας: Εάν βρίσκεστε σε κύκλο 28 ημερών και υποθέτετε ότι έχετε ωορρηξία γύρω στην 14η ημέρα του κύκλου σας, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ ωορρηξίας την 10η ή 11η ημέρα του κύκλου σας.

Μέτρηση θερμοκρασίας του σώματος: Παρακολουθήστε τη θερμοκρασία του σώματός σας πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί και καταγράψετε τα αποτελέσματα σε χαρτί ή σε ένα app στο κινητό σας τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε πότε οι αλλαγές στη θερμοκρασία δεν αποτελούν μέρος του φυσικού εμμηνορροϊκού σας κύκλου.

Γόνιμες ημέρες και θερμοκρασία σώματος: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αλλαγές στη βλέννα του τραχήλου της μήτρας: Η βλέννα που παράγεται από τους αδένες γύρω από τον τράχηλό σας αλλάζει κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου. Η παρακολούθηση των αλλαγών στην τραχηλική βλέννα είναι μια άλλη ένδειξη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε πότε πρόκειται να έχετε ωορρηξία.

smoothie-gonimotitas.jpg

Αύξηση της γονιμότητας

Συμβουλές για την αύξηση της γονιμότητας περιλαμβάνουν:

  • να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη θρεπτικά τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, υγιή λίπη και πρωτεΐνες).
  • να πίνετε αρκετό νερό - οι συστάσεις είναι για 2 έως 3 λίτρα την ημέρα.
  • να κοιμάστε 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ.
  • να περπατάτε καθημερινά και ασκείστε, αλλά να αποφεύγετε τις υπερβολικά επίπονες προπονήσεις.
  • να λαμβάνετε προγεννητικές βιταμίνες (με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας)
  • μειώστε όσο μπορείτε το αλκοόλ.

Πότε να αναζητήσετε βοήθεια

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού γιατρού σε θέματα γονιμότητας εάν:

  • προσπαθείτε για τουλάχιστον έναν χρόνο να κάνετε παιδί χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
  • είστε πάνω από 35 ετών και προσπαθείτε να μείνετε έγκυος τουλάχιστον 6 μήνες χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
  • είστε πάνω από 40 ετών.

Μπορεί να είναι δύσκολο να ζητήσετε βοήθεια, αλλά αν παλεύετε να μείνετε έγκυος, δεν είστε μόνες. Περίπου το 12% των γυναικών δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες και να φτάσει μέχρι το τέλος η εγκυμοσύνη τους.

Η επίσκεψη σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στα θέματα γονιμότητας και υπογονιμότητας, μπορεί να σας προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε γιατί δεν έχετε συλλάβει και να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας.

πηγή: verywellhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved