Βότανα για γονιμότητα: Ενίσχυση με φυσικούς τρόπους

Πολλές είναι οι γυναίκες που πλέον στρέφονται στα βότανα για τη γονιμότητα και την υποστήριξη της εγκυμοσύνης.

Η χρήση συγκεκριμένων βοτάνων φαίνεται ότι επιδρά ευεργετικά στην αναπαραγωγική ικανότητα, κυρίως των γυναικών.

Τα βότανα που κυρίως χρησιμοποιούνται για τη φυσική ενίσχυση της γονιμότητάς είναι τα παρακάτω:

Γλυκόριζα
Αυτό το βότανο αυξάνει επίσης και διεγείρει τη γονιμότητα, χάρη στα οιστρογόνα και δημιουργεί μια κατάλληλη ορμονική ισορροπία για τις γυναίκες που θέλουν ένα μωρό.

Τζινσένγκ
Τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα.

Κόκκινο τριφύλλι
Τονώνει το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ανεπάρκεια οιστρογόνων.

Λυγαριά
Είναι ένα παραδοσιακό βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τις ορμονικές ανισορροπίες στις γυναίκες. Πρόσφατα, πολλές κλινικές ερευνητικές μελέτες αποδεικνύουν ότι η Λυγαριά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία υποβοήθησης για τη γονιμότητα, για τις ορμονικές διαταραχές, τη δυσμηνόρροια, το προεμμηνορροϊκό στρες και άλλες διαταραχές που σχετίζονται με τη λειτουργία των γυναικείων ορμονών.

Διοσκορία
Το Wild Yam μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της προγεστερόνης, για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο μετά την ωορρηξία. Αν ληφθεί πριν μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την ωορρηξία. Στη βοτανοθεραπεία, η Διοσκορία χρησιμοποιείται για τη δυσμηνόρροια και γενικότερα τους πόνους στις ωοθήκες και τη μήτρα.

Σερενόα η πριονωτή
Τονώνει και δυναμώνει το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, συμβάλλει στην αύξηση της διάρκειας της ερωτικής πράξης. Ενισχύει τη γυναικεία γονιμότητα, είναι γαλακταγωγό.

Αγριαψιθιά
Αυτό το φυτικό φάρμακο βοηθά στην αποκατάσταση της γονιμότητας καθώς χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για μια σειρά από γυναικολογικές παθήσεις. Οι ευεργετικές του ιδιότητες χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της ανώμαλης έμμηνου ρύσεως, στις κράμπες, καθώς και για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος διαστέλλοντας τα τριχοειδή αγγεία των γεννητικών οργάνων και ενισχύοντας τα τοιχώματα της μήτρας. Επιπλέον, βοηθά στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος καθώς έχει και αντισηπτικές ιδιότητες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό η χρήση οποιουδήποτε βοτάνου να γίνεται μετά από σύσταση και παρακολούθηση ειδικού, γιατί μπορεί να υπάρξουν κάποιες παρενέργειες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved