Αποτυχία στην πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση; Μην απελπίζεστε

Κάνατε την πρώτη απόπειρα εξωσωματικής γονιμοποίησης, και απέτυχε;

Ίσως αισθάνεστε πολλά συναισθήματα - απογοήτευση, θλίψη, ίσως ακόμη και οργή που το τεστ εγκυμοσύνης δε βγήκε θετικό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε τον εαυτό σας να θρηνήσει λίγο.

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε απογοητευμένη και λυπημένη. Δώστε στον εαυτό σας λίγες ημέρες για να ξεπεράσετε το σοκ πριν αποφασίσετε τι θα κάνετε στη συνέχεια.

Πολλές γυναίκες που είχαν μια αποτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση, είχαν επιτυχία σε μια δεύτερη ή και τρίτη προσπάθεια. Δεν μπορούν να διορθωθούν όλα τα θέματα που επηρεάζουν την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά ορισμένα μπορούν να αντιμετωπιστούν έτσι ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη εγκυμοσύνη.

Ηλικία

Η ηλικία μια γυναίκας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για μια εξωσωματική. Καθώς η γυναίκα μεγαλώνει τα ωάρια λιγοστεύουν και η ποιότητα τους μειώνεται. Αυτό αρχίζει να συμβαίνει όταν μια γυναίκα είναι 30 ετών και η πτώση επιταχύνεται στην ηλικία των 37.

Ποιότητα γονιμοποιημένου ωάριο

Ένας άλλος λόγος που ευθύνεται για την αποτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι η κακή ποιότητα γονιμοποιημένου ωαρίου. Συνήθως τα ωάρια επειδή έχουν χρωμοσώματα ή γενετικά ελαττώματα αποτυγχάνεται η εμφύτευση σπέρματος και η ανάπτυξή τους!

Ανταπόκριση των ωοθηκών

Η φαρμακευτική αγωγή γονιμότητας βοηθά τις ωοθήκες να παράγουν περισσότερα ωάρια, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Τι πρέπει να κάνετε πριν την επόμενη προσπάθεια εξωσωματικής:

  • Ο γιατρός σας θα πρέπει να εξετάσει τους λόγους που δεν πέτυχε η πρώτη εξωσωματική λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της διέγερσης των ωοθηκών, την ποιότητα και την ποσότητα των ωαρίων, την ανάπτυξη και τη μεταφορά τους στη μήτρα.
  • Σε περίπτωση δυσκολίας με την παραγωγή και την ποσότητα ωαρίων ενδεχομένως ο γιατρός να σας ζητήσει να αλλάξετε φαρμακευτική αγωγή.
  • Εάν είστε από 37 ετών και πάνω και υπάρχει πρόβλημα με την εμφύτευση γονιμοποιημένων ωαρίων ο γιατρός σας θα σας συμβουλέψει να κάνετε μια προγεννητική γενετική εξέταση. Αυτό επιτρέπει στον ειδικό να επιλέγει υγιή έμβρυα χωρίς τα γενετικά προβλήματα που μπορούν να τα σταματήσουν την ανάπτυξη και εξέλιξή τους.
  • Ζητήστε από το γιατρό σας να σας δώσει μια ειλικρινή εκτίμηση των πιθανοτήτων να μείνετε έγκυος και να έχετε ένα υγιές μωρό.

Τέλος, αν χρειαστεί, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο, τις πιθανότητες επιτυχίας εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σταματήστε το κάπνισμα, μην πίνετε αλκοόλ, τρώτε υγιεινά, απολαύστε όσα έχετε και να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας. Θα περάσετε από μία αγχωτική περίοδο, αλλά το τέλος σίγουρα θα είναι συναρπαστικό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved