Αλήθειες και ψέματα για την εξωσωματική!

Οι γυναίκες που έχουν εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο υποβοηθούμενης γονιμοποίησης, καταφεύγουν συνήθως στην εξωσωματική και μάλιστα τα τελευταία χρόνια είναι πολλά τα ζευγάρια που αποκτούν παιδιά με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Το θέμα είναι, όμως, ότι κανένας γιατρός δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% το τέλειο αποτέλεσμα, ενώ η διαδικασία ακούγεται από πολλούς πως είναι πού επώδυνη για μία υποψήφια μητέρα. Τι είναι όμως αλήθεια και τι ψέματα και πώς ένα ζευγάρι θα καταφέρει να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται την όλη διαδικασία;

Τα φάρμακα που παίρνει μία γυναίκα για εξωσωματική είναι πολλά, έχουν πολλές αντενδείξεις και καταστρέφουν τον οργανισμό της και της δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας μελλοντικά.

Αλήθεια

Τα φάρμακα της εξωσωματικής είναι πράγματι πολλά και μπορεί να επηρεάσουν ψυχολογικά την υποψήφια μητέρα.

Ψέματα

Δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα περί καταστροφής του οργανισμού μιας γυναίκας ή αντιμετώπισης προβλημάτων λίγα χρόνια μετά

Υπάρχουν δύο στάδια που επιτυγχάνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση και είναι ιδιαίτερα επώδυνα.

Αλήθεια

Πράγματι, πρώτα γίνεται η συλλογή ωαρίων (με μέθη ώστε η γυναίκα να μην πονά) και ύστερα η εμφύτευση των γονιμοποιημένων στη μήτρα της υποψήφιας μητέρας.

Ψέματα

Όμως δεν είναι αλήθεια πως είναι ιδιαίτερα επώδυνα καθώς στην πρώτη διαδικασία η γυναίκα υποβάλλεται σε μέθη, άρα δεν καταλαβαίνει πόνο ενώ στη δεύτερη διαδικασία, απλά θα νιώσει μία μικρή ενόχληση χαμηλά, κατά την εμφύτευση, όμως τίποτα παραπάνω.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση γίνεται σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας

Αλήθεια

Είναι γεγονός ότι οι γυναικολόγοι συστήνουν στις γυναίκες μικρής ηλικίας εναλλακτικές μεθόδους γονιμοποίησης πριν καταλήξουν στην εξωσωματική

Ψέματα

Εξωσωματική μπορεί να κάνει και μία γυναίκα μικρής ηλικίας. Δηλαδή δεν σημαίνει πως μόνο οι μεγάλες σε ηλικία γυναίκες κάνουν εξωσωματική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved