Μπισκότα σοκολάτας με ταχίνι και μούσλι, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Τα μπισκότα είναι από τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων για κάθε εποχή και σε κάθε στιγμή. Προσωπικά για εμένα είναι και ότι καλύτερο μπορώ να μαγειρέψω. Όχι μόνο είναι πολύ εύκολα και γρήγορα στην ετοιμασία τους αλλά η λαχταριστή μυρωδιά που αναδύουν στο ψήσιμο γεμίζει το σπίτι γλύκα και θαλπωρή.

Μπισκότα σοκολάτας με ταχίνι και μούσλι, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Η συνταγή που θα φτιάξουμε σήμερα είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς δεν περιέχει βούτυρο ή μαργαρίνη αλλά ταχίνι, που εκτός από τα πολύ θρεπτικά και υγιεινά χαρακτηριστικά του δίνει και μια υπέροχη γήινη γεύση. Επίσης χρησιμοποιώ μούσλι που περιέχει ξηρά φρούτα και τραγανούς ξηρούς καρπούς και έτσι τα μπισκότα κρύβουν εκπλήξεις σε κάθε μπουκιά. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι λαχταριστά μπισκότα, τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα, ιδανικά για σνακ σε κάθε στιγμή.

Η συνταγή αυτή ετοιμάζεται πολύ γρήγορα με το K-mix της Kenwood και για ευκολία σας δίνω τις δόσεις των υλικών μετρημένες σε κούπες. Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε αυτή τη διαφορετική συνταγή και θα γίνουν τα αγαπημένα μπισκότα σας!

Υλικά

1 σοκολάτα κουβερτούρα (125γρ)
4 κ.σ. ταχίνι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα μούσλι
2 αβγά
1 κ.γ. Baking Powder
1 πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Προσαρμόζουμε τους αναδευτήρες ζύμης στο K-mix της Kenwood, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

-----------------------------------kenwood

Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη...

-----------------------------------------------------------------------------zaxari

το ταχίνι...

----------------------------------------------------------------------------------koutala

και χτυπάμε για 1 λεπτό ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

--------------------------------------------------------------------------------------------mixer

Προσθέτουμε τα λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πάλι.

------------------------------------------------------------------------------------koyvertoura

Προσθέτουμε στο μείγμα τα στέρεα υλικά μας, δηλαδή το αλεύρι, το μούσλι, το Baking Powder, το αλάτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη.

-----------------------------------------------------------------------------------aleuri

Για κάθε μπισκότο παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης σαν μικρό καρύδι και τα πλάθουμε σε στρογγυλό πλακέ σχήμα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------tapsi

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12-14 λεπτά.

--------------------------------------------------------------------------------------------apsita

Όταν βγάλουμε τα μπισκότα θα είναι ακόμα αρκετά μαλακά, αλλά όταν παγώσουν θα είναι τραγανά από έξω και μαλακά στο κέντρο.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved