Μπιφτεκάκια με κεφαλοτύρι και σταφίδες από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα μπιφτέκια και τα κεφτεδάκια, νοστιμιές με βάση το κιμά, είναι πολύ αγαπητά σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Συνταγές υπάρχουν πολλές, αλλά σήμερα θα σας προτείνω μια εντελώς διαφορετική που περιέχει σταφίδες, τυρί και βρώμη.

Μπιφτεκάκια με κεφαλοτύρι και σταφίδες από τον Γιώργο Γεράρδο

Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να σας φαίνονται περίεργοι οι συνδυασμοί αλλά η γλύκα από τις σταφίδες δένει υπέροχα με το αλμυρό και πικάντικο τυρί, ενώ η χρήση βρώμης αντί για ψωμί ή φρυγανιά δίνει μια ιδιαίτερη υφή και γεύση.

Σε αυτά τα μπιφτεκάκια χρησιμοποιώ κιμά από μοσχάρι και χοιρινό που αγοράζω ατόφια κομμάτια και τα αλέθω αμέσως πριν φτιάξω τη συνταγή με το εξάρτημα της κουζινομηχανής της Kenwood. Έτσι είμαι σίγουρος για τη ποιότητα του κρέατος που δίνω στην οικογένεια μου. Το ίδιο μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για κεφτεδάκια ή να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τα διατηρήσετε στη κατάψυξη.

Υλικά

¾ κιλού χοιρινό και μοσχάρι
1 αβγό
125γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
50γρ σταφίδες, σουλτανίνα
3κς βρώμη
2-3 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
¼κγ ρίγανη
2κς παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προσαρμόζουμε το εξάρτημα του κιμά στη κουζινομηχανή της Kenwood και αλέθουμε το χοιρινό, το μοσχάρι και μαζί τους το βασιλικό με τις σταφίδες.

635345763

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τυρί, τη βρώμη, τη ρίγανη, το αβγό, αλάτι και πιπέρι.

745684568
67ytu6

Με τα χέρια μας ή μια κουτάλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει λίγο.

5675687568
568768657

Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.

568567856875

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτούν και να πάρουν καλό χρώμα.

345635634653

Καλή επιτυχία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved