Πασχαλινά κουλουράκια λαδιού, τραγανά και αφράτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και οι ετοιμασίες του Πάσχα είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.

Πασχαλινά κουλουράκια λαδιού, τραγανά και αφράτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Παραδοσιακά στο χωριό μου σήμερα ετοιμάζουμε τα πασχαλινά κουλουράκια που κερνάμε με τον καφέ στις πολλές επισκέψεις των φίλων και συγγενών. Η συνταγή που θα σας δείξω σήμερα είναι της μητέρας μου που την έχει πάρει από τη δική της γιαγιά! Πρόκειται για απλά αλλά πεντανόστιμα κουλουράκια λαδιού που φτιάχνονται με λίγα υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

Βρείτε λίγο χρόνο λοιπόν σήμερα ή αύριο και ετοιμάστε μαζί με τους μικρούς σας ζαχαροπλάστες αυτά τα λαχταριστά, μυρωδάτα κουλουράκια!
Καλή ανάσταση!

Υλικά
700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 ¼ κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 1/2κγ κανέλα
1/2κγ γαρύφαλλο
2κγ baking powder
1κγ baking soda
1/2κγ αλάτι

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προσαρμόζουμε το σύρμα στη κουζινομηχανή sense chef της Kenwood.

1


Ρίχνουμε στον κάδο το λάδι, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, τη σόδα, το baking, το αλάτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Με τη κουζινομηχανή να δουλεύει προσθέτουμε το αλεύρι συνεχόμενα με ένα κουτάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει μια αφράτη και μαλακή ζύμη.

2


Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα ώστε να πλάθεται εύκολα.
Με λαδωμένα χέρια παίρνουμε μπαλάκια ζύμης σαν μικρό καρύδι και πλάθουμε μικρές πλεξούδες ή ότι σχήμα μας αρέσει.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαστανό χρώμα.

3


Αφήνουμε να παγώσουν καλά και διατηρούμε σε κουτί που κλείνει καλά για να μη πάρουν υγρασία.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved