Λαχταριστά Chocolate Cookies με λευκή σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο
Αρκετά συχνά λαχταρώ να φτιάξω μπισκότα, μου αρέσει η απλή διαδικασία, οι μυρωδιές και φυσικά να απολαμβάνω ένα ή δυο φρεσκοψημένα μπισκότα!
Σήμερα θα σας δείξω βήμα βήμα πώς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα αυτά τα λαχταριστά μαλακά μπισκότα με διπλή σοκολάτα. Είναι ίσως η αγαπημένη μου συνταγή μετά από πολλές δοκιμές και πραγματικά αξίζει να τα φτιάξετε.Η όλη διαδικασία διαρκεί μισή ώρα.
Υλικά για 20-24 μπισκότα
½ πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη. Μισή μισή καστανή και λευκή
2 αβγά
5κς κακάο
2 λευκές σοκολάτες των 100γρ
1 βανίλια ή 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 κγ αλάτι
½ κγ baking powder
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το K-mix της Kenwood για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κακάο, τα αβγά, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, το Baking powder και με μια σπάτουλα ή κουτάλα ανακατεύουμε ώστε να δέσει μια σφιχτή ζύμη.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την ανακατεύουμε στη ζύμη.
Σε δύο ταψιά με λαδόκολλα πλάθουμε μπάλες ζύμης σε μέγεθος καρυδιού. Καλό είναι να αφήνουμε 5-6 εκατοστά απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν.
Ψήνουμε για 9 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα αλλα να είναι αρκετά μαλακά. Αφήνουμε να παγώσουν και τα συντηρούμε σε κάποιο κουτί που να κλείνει καλά.