Τραγανοί κουραμπιέδες αμυγδάλου από τον Γιώργο Γεράρδο

Έρχονται επιτέλους οι γιορτές και η στιγμή να ετοιμάσουμε κλασικά κεράσματα όπως οι κουραμπιέδες.

Τραγανοί κουραμπιέδες αμυγδάλου από τον Γιώργο Γεράρδο

Αξίζει το κόπο να τους φτιάξουμε μόνοι μας γιατί όχι μόνο προσέχουμε τη ποιότητα των πρώτων υλών αλλά κυρίως γιατί ή γεύση τους θα σας ξετρελάνει!
Ή παρακάτω συνταγή είναι δοκιμασμένη πολλά χρονιά και θα αρέσει πολύ σε λάτρεις του αμυγδάλου γιατί είναι άφθονα. Το μεγάλο μυστικό για αφράτους κουραμπιέδες είναι το καλό χτύπημα του βούτυρου με την άχνη ζάχαρη και για αυτό αντί για μίξερ χρησιμοποιώ τη κουζινομηχανή της Kenwood.

Υλικά

800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ αμύγδαλα, ψημένα και χοντροκομμένα
150 γρ ζάχαρη άχνη
500 γρ βούτυρο
2 κρόκους
1 αβγό
1 βανίλια
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
5 κ.ς. λικέρ αμύγδαλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. Baking Soda
300 γρ ζάχαρη άχνη για κοσκίνισμα

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε στο κουζινομηχανή της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο για δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Προσθέτουμε τους κρόκους και το αβγό, ένα ένα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, τη σόδα, το αλάτι, τα αμύγδαλα και το λικέρ.
Προσθέτουμε σε δύο δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει μια αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα, τους πατάμε λίγο και απλώνουμε σε αντικολλητικά ταψιά. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να παγώσουν, κοσκινίζουμε πάνω τους την άχνη και τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Κόκκινοι κουραμπιέδες; Και όμως μπορείτε να τους φτιάξετε
Συνταγή για τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved