Στριφτά πιτάκια με σοκολάτα και φυστίκια από τον Γιώργο Γεράρδο

Στη χώρα μας αγαπάμε πολύ τα πιτάκια  κάθε είδους, από τυροπιτακια και λουκανικοπιτακια μέχρι μπουγάτσες και μηλοπιτάκια.

Στριφτά πιτάκια με σοκολάτα και φυστίκια από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα όμως θα σας δείξω βήμα βήμα μια εντελώς διαφορετική συνταγή για στριφτά πιτάκια με σοκολάτα και φυστίκια. Το τραγανό φύλλο, η βελούδινη σοκολάτα και τα αλατισμένα φυστίκια συνδιάζονται σε ένα πολύ νόστιμο γλυκό κέρασμα.

Είναι μια πανεύκολη συνταγή με ελάχιστα υλικά, φτιάχνεται σε λίγη ώρα με τη βοήθεια του multi mayo της Kenwood και το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά λαχταριστό!

Tip. Μπορείτε να αντικαταστησετε τα φυστίκια με αμύγδαλα ή τριμμένη καρύδα και τη κουβερτούρα με σοκολάτα γάλακτος.

Υλικά

150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
70γρ βούτυρο
70γρ φυστίκια ψημένα και αλατισμένα
2 αβγα
2κς ζαχαρη
6 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Προθερμαινουμε του φούρνο στους 170 βαθμούς και λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρι.

pitakia 1


Χτυπάμε τα φυστίκια στο multi mayo της Kenwood διακεκομμένα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να "τριφτουν".

pitakia 8

Αδειάζουμε τα φυστίκια σε ένα μπολ και χτυπάμε στο multi τα αβγα με τη ζάχαρη ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και ξαναχτυπαμε για μισό λεπτό μέχρι να ενωθούν καλα τα υλικά. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μπρίκι.

pitakia 5


Κόβουμε το κάθε φύλλο στη μεση κατά μηκος. Απλώνουμε 1 γεμάτη κουταλια μειγμα σοκολάτας, πασπαλίζουμε με μια κουταλιά φυστίκια και προσεκτικά τυλιγουμε το φύλλο στην αρχή σε ρόλο και κατόπιν το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι. Βουτυρώνουμε το κάθε πιτακι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

pitakia 7


Ψήνουμε τα στριφτά πιτακια για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και πριν σερβίρουμε αφήνουμε να παγώσουν για 15 λεπτα.

pitakia 2

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Αλμυρές κολοκυθόπιτες με κουρού γιαουρτιού, κουρκουμά και γέμιση φέτα
Συνταγή για ζουμερά και γλυκά πιτάκια με ροδάκινο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved