Χούμους από αρακά σε δευτερόλεπτα με πέντε μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο
Σχεδόν όλοι ξέρουμε και αγαπάμε το Χούμους, που έχει τις ρίζες του στο Λίβανο.
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πουρέ από ρεβίθια με ταχίνι, σκόρδο, λεμόνι και ελαιόλαδο που στη μέση ανατολή και τη βόρεια Αφρική θα το βρούμε σε κάθε τραπέζι, όπως εμείς έχουμε το τζατζίκι.
Φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε χούμους με οποιοδήποτε όσπριο όπως φασόλια και φακές, αλλά σήμερα θα σας δείξω μια διαφορετική εκδοχή με αρακά που φτιάχνεται σε δευτερόλεπτα με το δυνατό multi mayo της Kenwood. Για ευκολία σήμερα χρησιμοποίησα κονσέρβα αρακά, αλλά εσείς μπορείτε να το φτιάξετε με φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά που τον έχετε βράσει για 3-4 λεπτά.
Η φυσική γλύκα του αρακά ταιριάζει εξαιρετικά με τη γήινη γεύση του ταχινιού και την οξύτητα του λεμονιού, πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά
1 κονσέρβα αρακά, 400γρ
3κς παρθένο ελαιόλαδο
1κς ταχίνι
1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα για το σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής
Σουρώνουμε τον αρακά και κρατάμε ένα φλιτζάνι από τον χυμό του.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μουλτι και χτυπάμε για μισό λεπτό μέχρι να γίνει μια λεία αλοιφή.
Αν είναι πολύ 'σφιχτή', προσθέτουμε το χυμό του αρακά και ξαναχτυπαμε για να αραιώσει.Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε διορθώνουμε τη γεύση με λίγο λεμόνι ή σκόρδο αν μας αρέσει.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λίγη πάπρικα, ενώ διατηρούμε το Χούμους στο ψυγείο μέχρι μια εβδομάδα.
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης
Συνταγή για την πιο μαμαδίστικη μους φάβας που έχετε φάει ποτέ!
Φανταστικές κροκέτες από… φάβα!