Έρευνα: Πώς το ρόδι «μάχεται» εναντίον του fast food!
Τελικά ένα ρόδι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Σύμμαχος της σωστής διατροφής το ρόδι, περιορίζει, βάσει νέας μελέτης τις βλάβες που μπορεί να προκληθούν στον οργανισμό από την κατανάλωση fast food!
Οι ουσίες λέγονται πουνικαλαγίνες και είναι ένα είδος πολυφαινολών. Η λήψη συμπληρώματος με αυτές φάνηκε να βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να διατηρηθούν υγιή - ένα σημαντικό βήμα για την προστασία από τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, αναφέρει η μελέτη, η οποί φιλοξενείται στα nea.
«Ο εμπλουτισμός της διατροφής με πολυφαινόλες του ροδιού μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη και στην καθυστέρηση των ενδοθηλιακών δυσλειτουργιών», είπε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Λίνα Μπαντιμόν, από το Καταλανιακό Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Επιστημών, στην Ισπανία.
Βάλτε το ρόδι στην διατροφή των παιδιών.... κάνει κάλο.