Μην σας προβληματίζει το ότι έχει ως βασικό συστατικό το κουνουπίδι και θα αντιδράσουν τα παιδιά. Ο συνδυασμός με το κρέας και τα μυρωδικά το κάνουν πεντανόστιμο και η γεύση του είναι μοναδική.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαράκι
- 1κιλό κουνουπίδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- μισό ποτήρι κρασιού λαδί
- μισό ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
- αλάτι πιπέρι
- πελτές ντομάτας
- κανέλα μπόλικη
- δάφνη
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το κρέας και μόλις ροδοκοκκινίσουν το σβήνουμε με το κρασί. Όταν πιει το κρασί ρίχνουμε νερό περίπου 2 ποτήρια και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Πλένουμε το κουνουπίδι το κόβουμε σε κομμάτια και όταν το κρέας πιεί το νερό προσθέτουμε 2 ποτήρια ακόμη και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κουνουπίδι προσέχοντας να είναι με το ανθός επάνω. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά της σούπας κανέλα και το δαφνόφυλλο. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά! Είναι μυρωδάτο και νόστιμο!