Καρότο: Ένα πολύτιμο διατροφικό αγαθό!
Γιατί πρέπει να εντάξουμε στο διατροφολόγιο του παιδιού μας τα καρότα; Καθώς ανήκουν στα πιο πλούσια σε θρεπτική αξία λαχανικά.
Η ρίζα του καρότου, δηλαδή το πορτοκαλί μέρος του, είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά αποτελεσματικό στην άμυνα του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο, ιδιαίτερα μάλιστα απέναντι στον καρκίνο του πνεύμονα.
Πρόσφατες έρευνες κάνουν λόγο για ευεργετικές επιδράσεις της βήτα καροτίνης στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών νοσημάτων. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης Κ, C και Β6 καθώς επίσης και σιδήρου, μαγγανίου, καλίου και χαλκού.
Παραδοσιακά πιστεύεται ότι το καρότο κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα ασβέστιο. Όσο για το πώς χρησιμοποιείται στη μαγειρική;
Είτε βραστό, είτε ψητό, είτε ακόμη και τηγανιτό ως τσιπς προσφέρει τις ίδιες ουσίες. Βάλτε το ωμό σε σαλάτες, βραστό και σε πολλά λαδερά φαγητά ή ακόμη και στα γλυκά σας!