Aδυνατίστε εύκολα και γρήγορα με την αποτελεσματική δίαιτα Montignac
Tι είναι η δίαιτα Μontignac;
Η μέθοδος Montignac βασίζεται στην αρχή της κατανάλωσης υδατανθράκων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν ξεκινήσετε αυτή και οποιαδήποτε δίαιτα, ότι η καλύτερη επιλογή θα είναι πάντα να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο, ο οποίος αξιολογεί προηγουμένως το σώμα σας, αποφεύγοντας έτσι τις παρενέργειες.
Η δίαιτα Montignac σας διδάσκει να προσαρμόζετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να επιτύχετε τους στόχους:
- Απώλεια βάρους
- Αποτροπή αύξησης βάρους
- Πρόληψη του διαβήτη τύπου ΙΙ
- Μείωση κινδύνου καρδιακών παθήσεων
Ποια είναι τα βασικά στοιχεία διατροφής Montignac;
Η μέθοδος Montignac δεν απαιτεί από εσάς να περιορίσετε την ποσότητα του φαγητού που τρώτε. Θα επιλέξετε τροφή με βάση τη διατροφική του αξία και τις δυνατότητές του να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές και στο ιδανικό του βάρος.
Τα τρόφιμα επιλέγονται με βάση τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
- Οι καλύτεροι υδατάνθρακες είναι αυτοί με τον χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
- Τα υψηλότερης ποιότητας λιπαρά είναι αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτό περιλαμβάνει ψάρι και ελαιόλαδο.
- Τα κορεσμένα λίπη όπως το βούτυρο και τα λιπαρά κρέατα πρέπει να αποφεύγονται.
- Οι πρωτεΐνες πρέπει να επιλέγονται με βάση τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τον μεταβολισμό της ινσουλίνης.
Η μέθοδος Montignac αποτελείται από δύο φάσεις
Φάση Ι: Η φάση της απώλειας βάρους
Ο πρωταρχικός στόχος κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι να επιλέξετε υδατάνθρακες με γλυκαιμικό δείκτη 50 ή κάτω. Ο σκοπός αυτού είναι να διασφαλιστεί ότι τρώτε γεύματα που δεν προκαλούν αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Η σωστή επιλογή των τροφών σας εμποδίζει το σώμα σας να συσσωρεύσει λίπος και ενεργοποιεί την καύση των αποθηκευμένων λιπών σας για ενέργεια.
Εάν έχετε λιγότερα από δέκα κιλά να χάσετε, θα πρέπει να μείνετε στη φάση Ι για τουλάχιστον τρεις μήνες. Αυτό είναι απαραίτητο για να δοθεί αρκετός χρόνος για να αποκατασταθεί ο μεταβολισμός σας. Εάν έχετε περισσότερο βάρος να χάσετε, συνιστάται να παραμείνετε στη φάση Ι για ένα μήνα αφού φτάσετε στο βάρος του στόχου σας.
Φάση ΙΙ: Φάση σταθεροποίησης και πρόληψης
Θα συνεχίσετε να επιλέγετε υδατάνθρακες με βάση τον γλυκαιμικό τους δείκτη. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση, έχετε μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών.
Μπορείτε ακόμη να φάτε ό,τι υδατάνθρακες θέλετε –ακόμα και εκείνους με υψηλούς γλυκαιμικούς δείκτες– εφαρμόζοντας μια νέα ιδέα που ονομάζεται γλυκαιμικό αποτέλεσμα.
Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη υπόψη του γλυκαιμικού δείκτη, της περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και του βαθμού αύξησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα.
Διαχωρισμός υδατανθράκων και λιπών
Με τη μέθοδο δίαιτας Montignac μπορείτε να επιλέξετε από δύο διαφορετικά είδη γευμάτων: είτε ένα γεύμα με λιπίδια ή ένα γεύμα με πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.
Ένα γεύμα λιπιδικής πρωτεΐνης σημαίνει συνδυασμό πρωτεϊνών και λιπών. Σε αυτό το γεύμα, μπορείτε να καταναλώνετε μόνο υδατάνθρακες που έχουν γλυκαιμικό δείκτη 35 ή χαμηλότερο.
Τα γεύματα με υδατάνθρακες αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από υδατάνθρακες με γλυκαιμικό δείκτη μεταξύ 35 και 50.
Σε αυτό το γεύμα, θα πρέπει να αποφεύγετε τα λίπη με εξαίρεση τα ωμέγα 3 λιπαρά από ψάρια ή πολύ μικρές μερίδες μονοακόρεστων λιπαρών. Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον δύο ώρες μετά από ένα γεύμα με υδατάνθρακες πριν καταναλώσετε ένα γεύμα που περιέχει λίπος.
Μερικές από τις τροφές που συνιστά η δίαιτα Montignac είναι:
- Πέστροφα
- Λαβράκι
- Σολομός
- Ζαμπόν
- Μπριζόλα
- Κοτόπουλο
- Αυγά
- Γιαούρτι σόγιας
- Τυρί cottage χωρίς λιπαρά
- Φακές
- Πλιγούρι βρώμης
- Ρύζι μπασμάτι
- Αμύγδαλα
- Καρύδια
- Γκρέιπφρουτ
- Πορτοκάλια
- Μήλο
- Αχλάδι
- Πικραλίδα
- Λάχανο
- Αγκινάρα
- Σπανάκι
- Κολοκυθάκια
- Παντζάρια
- Μαύρη σοκολάτα
- Ελαιόλαδο
Με πληροφορίες από: freedieting.com