Μαμά και διατροφή: Τέσσερις τρόποι να απολαύσετε το γιαούρτι και να χάσετε βάρος

Bigstock

Το γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Το γιαούρτι είναι ένα δροσερό επιδόρπιο, ιδιαίτερα θρεπτικό και χορταστικό.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν τρεις μερίδες γιαουρτιού χωρίς λιπαρά σε καθημερινή βάση -μέσα σε μια δίαιτα μειωμένων θερμίδων- έχασαν 61% περισσότερο λίπος και 22% περισσότερο σωματικό βάρος από άτομα που απλά μείωσαν τις θερμίδες.

Επίσης, τα άτομα που έτρωγαν γιαούρτι παρουσίασαν μια τεράστια μείωση 81% του λίπους στην κοιλιά σε σύγκριση με την ομάδα που μείωσε τις θερμίδες, σύμφωνα με το WebMD.

Η διατροφική αξία μιας μερίδας γιαουρτιού (περίπου 230 γραμμάρια) με χαμηλά λιπαρά, έχει ως εξής:

  • Θερμίδες: 143
  • Λιπαρά: 3,5 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2 g
  • Πρωτεΐνες: 12 g
  • Υδατάνθρακες: 16 g
  • Ζάχαρη: 16 g
  • Φυτικές ίνες: 0 g

Πώς μπορείτε να φάτε το γιαούρτι σας χωρίς να πάρετε πολλές θερμίδες

Γιαούρτι με μπανάνα

Αν είστε λάτρης της μπανάνας, τότε ο μπορείτε να τη συνοδεύσετε με μια μπανάνα ( αρκεί να μην είναι ώριμη).

Η μπανάνα είναι πηγή πρεβιοτικών ινών που σε συνδυασμό με τα προβιοτικά του γιαουρτιού συμβάλουν συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Γιαούρτι με μια χούφτα καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λιπαρά. Σε συνδυασμό με γιαούρτι θα αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τρώγοντας λιγότερο ή αποφεύγοντας τα ανθυγιεινά σνακ.

Μικρή μερίδα γιαουρτιού

Όσο υγιεινό κι αν είναι το γιαούρτι δεν θα πρέπει να το παρακάνετε. Η αύξηση της ποσότητας μπορεί να προκαλέσει αύξηση κι όχι μείωση του βάρους σας, ανάλογα με το γιαούρτι ( αγελαδινό, κατσικίσιο, κ.ο.κ.) με πολλά ή λίγα λιπαρά.

Γιαούρτι με φρέσκα φρούτα

Αποφύγετε τα έτοιμα γιαούρτια με φρούτα και επιλέξτε το απλό κλασικό προσθέτοντας κομμάτια φρέσκων φρούτων. Για έξτρα γεύση, προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved