Γιατί δε χάνετε βάρος με μια δίαιτα 2.000 θερμίδων - Τι μπορεί να φταίει

Bigstock

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος ακολουθώντας μια δίαιτα 2.000 θερμίδων αλλά χωρίς αποτέλεσμα; Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Μια δίαιτα 2.000 θερμίδων την ημέρα θεωρείται ότι καλύπτει τις βασικές ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), οι άνδρες καταναλώνουν από 2.000 έως 3.000 θερμίδες την ημέρα και οι γυναίκες από 1.600 έως 2.200 θερμίδες, επομένως συνιστάται η κατανάλωση έως 2.000 θερμίδων την ημέρα.

Τι ισχύει με τις θερμίδες

Όπως αναφέρει ο Joseph St. Pierre, DO , γιατρός με ειδικότητα στη βαριατρική «στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τυπικός αριθμός ημερήσιων θερμίδων καθώς για τον καθένα είναι διαφορετικός».

Παράγοντες όπως το αρχικό βάρος, το ύψος, ο σωματότυπος, ο τρόπος ζωής, καθημερινές συνήθειες, ακόμα και γενετικοί παράγοντες επηρεάζουν τον αριθμό θερμίδων που πρέπει να καταναλώνει κάποιος καθημερινά, ειδικά αν θέλει να χάσει βάρος.

«Επομένως, το να οριοθετείτε τον εαυτό σας στο όριο των 2.000 θερμίδων κάθε μέρα, είναι ένας γενικευμένος κανόνας και δεν αφορά την πλειοψηφία», τόνισε ο Joseph St. Pierre.

Όλες οι θερμίδες δεν είναι ίδιες

Πολλές τροφές έχουν την ίδια ποσότητα θερμίδων αλλά όχι την ίδια ποιότητα. Είναι πιθανόν να πάρετε βάρος από την τροφή εκείνη που ναι μεν έχει λιγότερες θερμίδες αλλά είναι κακής ποιότητας.

Γι΄αυτό κι είναι σημαντικό αν θέλετε να χάσετε βάρος, να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ώστε το πρόγραμμα διατροφής που θα ακολουθήσετε να καλύπτει τις ανάγκες σας χωρίς να νιώθετε στέρηση. Αυτή είναι η συμβουλή και του Joseph St. Pierre: «Ο ασφαλέστερος και πιο βιώσιμος τρόπος για να επιτύχετε τους διατροφικούς σας στόχους με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό».

Προσέξτε τη διατροφική αξία των προϊόντων που αγοράζετε

Ανεξάρτητα από το πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε, η πλειοψηφία των τροφών που αγοράζετε πρέπει να είναι υγιεινές. Σύμφωνα με το WebMD, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σκούρα πράσινα, πορτοκαλί και κόκκινα λαχανικά, φακές, μπιζέλια, φασόλια, αμυλούχα λαχανικά.

Πηγή: eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved