Είναι vegan το ταχίνι; Να πόσες θερμίδες έχει ανά κουταλιά
Το ταχίνι είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Αν και η περιεκτικότητα σε σουσάμι είναι υψηλή, το 90% είναι καλό λίπος.
Πριν από χιλιάδες χρόνια, στα νησιά Σούντα της Ινδονησίας, άνθρωποι άρχισαν να καλλιεργούν το φυτό Sesamum Indicum για πρώτη φορά. Οι ψηλοί, λεπτοί μίσχοι του φυτού παράγουν λευκά, μωβ και μπλε άνθη, αλλά, αν και είναι αναμφισβήτητα όμορφα, δεν είναι εκεί η πραγματική αξία του φυτού. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα λουλούδια μετατράπηκαν σε μια από τις παλαιότερες καλλιέργειες στον κόσμο: το σουσάμι.
Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr