Αβοκάντο τοστ - Το τέλειο καλοκαιρινό σνακ (Οφέλη, διατροφική αξία και βασική συνταγή)

Γιατί το αβοκάντο τοστ αξίζει μία θέση στη διατροφή σας. 

Αβοκάντο τοστ - Το τέλειο καλοκαιρινό σνακ (Οφέλη, διατροφική αξία και βασική συνταγή)
Bigstock

Το αβοκάντο τοστ είναι ένα πιάτο που δεν λείπει από το μενού των brunch-άδικων και υπάρχει λόγος. Είναι χορταστικό, νόστιμο και σούπερ υγιεινό. Τα βασικά υλικά είναι το ψωμί, το αβοκάντο και το αυγό. Από εκεί και πέρα ο κάθε ένας μπορεί να προσθέσει επιπλέον λαχανικά, μπαχαρικά ή οτιδήποτε άλλο ανάλογα με τα γούστα.

Η διατροφική αξία

Η διατροφική αξία του αβοκάντο τοστ εξαρτάται από τη συνταγή. Εάν βγάλουμε το αυγό και δούμε τις θερμίδες και τα συστατικά που έχει μία φέτα μαύρο ψωμί με 50 γραμμάρια λιωμένο αβοκάντο από πάνω, έχουμε τα εξής, σύμφωνα με το Healthline:

  • Θερμίδες: 195 kcal
  • Λιπαρά: 11 gr
  • Κορεσμένα λίπη: 1,5 gr
  • Νάτριο: 150 mg
  • Υδατάνθρακες: 20 gr
  • Φυτικές ίνες: 8 gr
  • Σάκχαρα: 1 gr
  • Πρωτεΐνες: 5 gr
  • Κάλιο: 425 mg

Συνταγές για καλοκαιρινά σάντουιτς που μπορείτε να πάρετε ακόμη και στην παραλία

Είναι το αβοκάντο τοστ καλό για την απώλεια βάρους;

Το αβοκάντο τοστ αξίζει μία θέση σε μία διατροφή που στοχεύει στην απώλεια βάρους. Η τακτική κατανάλωση αβοκάντο έχει συσχετιστεί με το χαμηλό βάρος και δείκτη μάζας σώματος και αυτό λόγω των πολύτιμων συστατικών του. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά και φυτικές ίνες, δύο συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους.

Επίσης, οι διατροφές που περιλαμβάνουν τροφές πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά όπως είναι η μεσογειακή διατροφή έχουν συσχετιστεί με τον χαμηλότερο σωματικό βάρος. Έρευνες αναφέρουν ότι τι μονοακόρεστα λιπαρά προκαλούν και παρατείνουν τον κορεσμό ενώ παράλληλα μειώνουν την παραγωγή των ορμονών που σχετίζονται με την πείνα και έχουν άμεση σχέση με την αυξομείωση βάρους.

avocado-toast-proino.jpg

Απώλεια βάρους: 2 διαιτητικά smoothies με ανανά - Καλοκαιρινά και πεντανόστιμα

Τα οφέλη

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά. Μισό φλιτζάνι αβοκάντο έχει 11 γραμμάρια μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία έχουν συσχετιστεί με τον μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις και φλεγμονές.

Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Μισό φλιτζάνι αβοκάντο έχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών, το οποίο αντιστοιχεί στο 80% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και προκαλούν τον κορεσμό.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ και βιταμίνη Ε. Είναι επίσης καλή πηγή μαγνησίου, καλίου και βιταμίνης C, ενώ περιέχει και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την υγεία των ματιών και της επιδερμίδας.

Συνταγή για αβοκάντο τοστ

H πιο εύκολη συνταγή για αβοκάντο τοστ με αυγό. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε ό,τι άλλα υλικά θέλετε.

Καλοκαιρινές συνταγές με ελαφριά φαγητά για παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved