Γάλα αμυγδάλου: Τα οφέλη για την απώλεια βάρους και συνταγές για να το χρησιμοποιήσετε

Bigstock

Το γάλα αμυγδάλου είναι «σύμμαχός» σας στην απώλεια βάρους.

Τα γάλατα φυτικής προέλευσης είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και ιδανικά για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή ακολουθούν μία vegan διατροφή. Από τα πιο δημοφιλή είναι το γάλα αμυγδάλου, το οποίο έχει ήπια γεύση, λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε.

Γάλα αμυγδάλου και απώλεια βάρους

Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να γίνει «συμμαχός» σας στην απώλεια βάρους, πρώτα από όλα λόγω της θερμιδικής και διατροφικής του αξίας. Σύμφωνα με το Eatingwell, ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη έχει μόλις 37 θερμίδες, λιγότερο από 1 g υδατάνθρακες, 1 g πρωτεΐνη, 422 mg ασβέστιο και 8 mg βιταμίνη Ε.

Σε αντίθεση με το γάλα ζωικής προέλευσης, δεν περιέχει χοληστερόλη, λιπαρά και η κατανάλωσή του όχι μόνο μπορεί να παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού, αλλά και να ενισχύσει τον μεταβολικό σας ρυθμό.

Πώς μπορείτε να εντάξετε το γάλα αμυγδάλου στη διατροφή σας

Παρακάτω μερικές εύκολες συνταγές για σνακ και ροφήματα.

Overnight oats

Υλικά:

  • 1/3 φλιτζάνι βρόμη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι chia
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2/3 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μύρτιλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλοβούτυρο ή φιστικοβούτυρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα βαζάκι που κλείνει με καπάκι βάλτε το γάλα αμυγδάλου, τη βρόμη, τους σπόρους chia, τον λιναρόσπορο, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά, κλείστε με το καπάκι και αφήστε το βαζάκι για 4-5 ώρες στο ψυγείο.

Μόλις το βγάλετε για κατανάλωση, προσθέστε τα μύρτιλα και το φιστικοβούτυρο ή το αμυγδαλοβούτυρο.

Λαχταριστά energy balls

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βρόμη
  • ¾ του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
  • 2/3 του φλιτζανιού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού φλιτζάνι μέλι
  • ¼ του φλιτζανιού κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλια
  • Λίγο γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το γάλα αμυγδάλου. Φορέστε γάντια (θα σας διευκολύνουν) και ανακατέψτε με τα χέρια.

Στη συνέχεια, ανάλογα με την υφή, προσθέστε λίγο γάλα καρύδας. Προσθέστε τόσο, ώστε όταν πιάνετε το μείγμα να μπορείτε να το πλάσετε.

Πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκίτσας. Μπορείτε να τα φυλάξετε σε τάπερ στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα.

Smoothie με γάλα αμυγδάλου

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 μεγάλες μπανάνες
  • ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα χωρίς αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βγάλτε τη φλούδα από τη μπανάνα, κόψτε την σε κομματάκια και ρίξτε την στο μπλέντερ. Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου και τα αμύγδαλα και χτυπήστε τα ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι και προσθέστε εάν θέλετε πάγο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved