5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε να χάσετε βάρος

Τροφές που κρύβουν πολλές θερμίδες.

5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε να χάσετε βάρος
Bigstock

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι κομμάτι της διατροφής μας και παρότι γνωρίζουμε πόσο επιβλαβή είναι για την υγεία μας, συνεχίζουμε να τα καταναλώνουμε.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ορισμένες τροφές επιβαρύνουν τον οργανισμό περισσότερο από κάποιες άλλες. Για την διατροφολόγο, Keri Glassman, RD αυτές συνοψίζονται στις ακόλουθες:

Επεξεργασμένα κρέατα ( χοτ ντογκ, λουκάνικα)

Τα επεξεργασμένα κρέατα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, κορεσμένα λιπαρά, συντηρητικά αλλά και χημικές ενώσεις. Η κατανάλωσή τους, σχετίζεται με υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και σακχαρώδους διαβήτη, αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού. Προτιμήστε άπαχα κρέατα, κατά προτίμηση κοτόπουλο ή μοσχάρι.

Τροφές πλούσιες σε λιπαρά που βοηθούν στην απώλεια βάρους

emvriometafora-trofes-pou-prepei-na-apofevgontai.jpg

Κουλουράκια

Ποιος γονιός δεν δίνει έστω μια φορά την εβδομάδα στο παιδί του να φάει κουλουράκια; Ωστόσο, τα έτοιμα κουλουράκια περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, καθόλου φυτικές ίνες ή πρωτεΐνη. Αντ 'αυτού, προτιμήστε μια μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς ή άλλα σνακ με φυτικές ίνες. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι δίαιτες πλούσιες σε δημητριακά ολικής αλέσεως και φυτικές ίνες σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου (ΣΝ) και διαβήτη τύπου 2.

Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη

Τα τεχνητά γλυκαντικά που βρίσκονται στα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη είναι γνωστό ότι ενεργοποιούν την ινσουλίνη, η οποία βοηθάει το σώμα να χρησιμοποιήσει τη γλυκόζη από τα γεύματα ή να την αποθηκεύσει για μελλοντική χρήση.Τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη έχουν επίσης συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου σε σύγκριση με τα κανονικά αναψυκτικά.

Επεξεργασμένα αρτοσκευάσματα

Τα επεξεργασμένα αρτοσκευάσματα παρασκευάζονται με ραφιναρισμένη ζάχαρη, ραφιναρισμένο αλεύρι σίτου, υδρογονωμένα έλαια ( ανθυγιεινά τρανς λιπαρά ) και μια ολόκληρη δέσμη άλλων χημικών και τεχνητών συστατικών. Τα τρανς λιπαρά έχουν συσχετιστεί με στεφανιαία νόσο, αιφνίδιο θάνατο από καρδιακά αίτια και διαβήτη.

Αν πρέπει να έχετε οπωσδήποτε ένα γλυκό στο σπίτι, φτιάξτε κέικ, ζελέ τώρα που είναι καλοκαίρι ή σπιτικές μπάρες.

priksimo-fouskoma-trofes.jpg

Μαμά και διατροφή: «Υγιεινές» τροφές που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους

Προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Τα σνακ που δεν έχουν ζάχαρη, περιέχουν συνήθως τεχνητά συστατικά ή πρόσθετα λιπαρά. Κάποια από αυτά, όπως τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν οφέλη για την υγεία, σε γενικές γραμμές όμως πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με τα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες κορεσμένων ή τρανς λιπαρών, αλάτι ή πρόσθετες ύλες για να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη, καθώς έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved