3 tips για να επιλέγετε τα σωστά ροφήματα αν θέλετε να χάσετε βάρος

Κάντε έξυπνες επιλογές ροφημάτων που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

3 tips για να επιλέγετε τα σωστά ροφήματα αν θέλετε να χάσετε βάρος
Bigstock

Θα έχετε ακούσει ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν από το φαγητό, σας βοηθά να τρώτε λιγότερο αυξάνοντας το αίσθημα του κορεσμού.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα για να χάσετε βάρος;

Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας καθώς έρευνα διαπίστωσε ότι τα άτομα που έπιναν νερό πριν από το γεύμα (περίπου 2 ποτήρια) έχασαν κατά μέσο όρο 2,6 περισσότερα κιλά κατά τη διάρκεια της μελέτης 12 εβδομάδων σε σύγκριση με όσους έτρωγαν κανονικά.

«Η ενυδάτωση είναι σημαντική γιατί μας βοηθά να νιώθουμε χορτάτοι και μπορεί να μειώσει τα επίπεδα πείνας», τονίζει η αθλητική διατροφολόγος Sarah Koszyk, RDN στο eatingwell.com προσθέτοντας: «Μερικές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε, αλλά στην πραγματικότητα, διψάμε . Ένα δροσιστικό ρόφημα μπορεί να «γεμίσει» το στομάχι, ενώ επίσης στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι είστε χορτάτοι».

Επιπλέον, όταν παρέχετε στο σώμα σας το σωστό είδος υγρών, διασφαλίζετε τη σωστή υγεία του εντέρου που οδηγεί σε επιτυχή διατήρηση βάρους μακροπρόθεσμα.

Επομένως, φροντίστε να πίνετε άφθονα υγρά και κυρίως νερό.

nero-fagito.jpg

Πώς θα γνωρίζετε ποια ροφήματα ή ποτά δεν σαμποτάρουν την απώλεια βάρους

Θερμίδες

Προσέξτε πόσες θερμίδες περιέχει ένα ποτό ή ρόφημα. Διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά που περιέχουν και ειδικά τις κρυμμένες θερμίδες.

Πρόσθετη ζάχαρη

Τα πρόσθετα σάκχαρα μπορεί να προέρχονται από γλυκά συστατικά όπως το μέλι, η αγαύη, η ζάχαρη. Δίνουν γεύση προσθέτοντας ωστόσο θερμίδες. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά τον περιορισμό της ημερήσιας πρόσληψης πρόσθετης ζάχαρης σε 24 γραμμάρια (6 κουταλάκια του γλυκού) για τις γυναίκες και 36 γραμμάρια (9 κουταλάκια του γλυκού) για τους άνδρες.

Διατροφική αξία

Εξίσου σημαντικό είναι να αξιολογήσετε τη διατροφική αξία των ροφημάτων. Έχουν περισσότερες θερμίδες από όσες θα θέλατε αλλά προσφέρει θρεπτικά συστατικά, όπως διαιτητικές ίνες, πρωτεΐνες και ασβέστιο; Μάλλον είναι μια καλή επιλογή, και σίγουρα καλύτερη από ένα αναψυκτικό light .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved