Τροφές-«ασπίδα» για τον διαβήτη κύησης
διατροφή στην εγκυμοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την σιλουέτα σας, αλλά και για την υγεία σας.
Ένα ποσοστό γυναικών εμφανίζει κατά τη διάρκεια της κύησης, διαβήτη, κι όπως είναι φυσικό το πρώτο πράγμα που εφιστούν την προσοχή οι γιατροί, είναι η διατροφή.
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ποιες τροφές θα πρέπει να τρώτε και ποιες θα πρέπει να αποχωριστείτε χωρίς δεύτερη κουβέντα!
• Αποφύγετε απλούς υδατάνθρακες (ζάχαρη, μέλι, γλυκά) που ανεβάζουν γρήγορα και πολύ ψηλά το σάκχαρο στο αίμα.
• Ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά: να είναι ολικής αλέσεως και πλούσια σε φυτικές ίνες. Να καταναλώνονται με μέτρο.
• Η υπερβολική κατανάλωση πρωτεινών πρέπει να αποφεύγεται. Το ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό.
• Τα κορεσμένα λιπη (βούτυρο, λίπος κρέατος) πρέπει να αποφεύγονται
• Άφθονες φυτικές ίνες: λαχανικά, όσπρια, μαύρο ψωμί, δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα. Καθυστερούν την απορρόφηση του σακχάρου της τροφής και δεν το αφήνουν να ανέβει απότομα στο αίμα. Προκαλούν αίσθημα του κορεσμού και εμποδίζουν την ανάπτυξη της παχυσαρκίας. Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργια του εντέρου.
• 1-2 φορές την εβδομάδα ψάρι και 1-2 φορές την εβδομάδα κοτόπουλο