Εγκυμοσύνη: Είμαι χορτοφάγος. Πειράζει;
Η χορτοφαγία στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται και με πολύ καλό μάτι από την κοινωνία. Τι λέει όμως η επιστήμη για τη χορτοφαγία και πόσο μπορεί να ακολουθηθεί από μία έγκυο γυναίκα;
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό και Καναδικό Σύλλογο Διαιτολόγων, μία καλά σχεδιασμένη χορτοφαγική δίαιτα όχι μόνο είναι ακίνδυνη για μία έγκυο αλλά «είναι υγιεινή, διατροφικά επαρκής και προσφέρει πλεονεκτήματα υγείας τόσο για την πρόληψη, όσο και την θεραπεία διαφόρων ασθενειών» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Κάτι που σημαίνει ότι μία καλά σχεδιασμένη διατροφή από χόρτα και φρούτα, ακόμα και αν είναι αυστηρή (δηλαδή η χορτοφάγος αποφεύγει ακόμα και το αυγό ή το γάλα που είναι προϊόν ζώων) είναι ικανή να καλύψει όλες τις διατροφικές ανάγκες μιας εγκύου καθώς και τα χορταρικά αλλά και τα φρούτα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός οργανισμού σε πρωτεΐνη, σίδηρο, ασβέστιο, φαλλικό οξύ, Β12 και ψευδάργυρο που χρειάζεται.