Νόστιμα ελιοπιτάκια
Θέλετε να μάθετε τα παιδιά να τρώνε τις ελιές; Επειδή θα δυσκολευτείτε αρκετά να τα πείσετε, δοκιμάστε να τις βάλετε με άλλα υλικά μέσα σε σφολιατάκια! Σίγουρα θα σας τα ζητάνε συνέχεια.
ΥΛΙΚΑ
- 20 σφολιατάκια
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμμένο
- 1/2 κ. πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
- 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 φλ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι και τις πατάτες. Έπειτα προσθέσουμε τις ελιές και τις ανακατεύουμε, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και τον δυόσμο. Γεμίζουμε με το μίγμα μας ένα ένα τα πιττάκια. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.