Ποια είναι τα φρούτα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος
Τα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας και βιταμινών.
Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δίνουν λάμψη στο δέρμα και παράλληλα, κρατούν τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Μια διατροφή λοιπόν πλούσια σε φρούτα, μας βοηθάει να χάσουμε βάρος χωρίς να στερήσουμε από τον οργανισμός μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Οι πέντε κατηγορίες φρούτων που θεωρούνται οι κατάλληλες για την απώλεια βάρους είναι :
1. Φρούτα πλούσια σε υδατάνθρακες: Μπανάνες, δαμάσκηνα, αχλάδια, ακτινίδια, ανανάς, μάνγκο, σταφύλι και σύκο, θα πρέπει να τρώγονται για πρωινό. Αυτά τα φρούτα παρέχουν την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει το πρωί ο οργανισμός μας λόγω των σακχάρων που περιέχουν. Θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή μας σε τακτική βάση και να καταναλώνονται με ξηρούς καρπούς, όπως σταφίδες, αμύγδαλα, βερίκοκα και δαμάσκηνα.
2. Φρούτα χαμηλή σε υδατάνθρακες: Καρπούζι, ροδάκινο, νεκταρίνι, πεπόνι, μήλο, παπάγια υπάγονται στην κατηγορία αυτή. Τα συγκεκριμένα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βοηθούν στο να αποβάλει το σώμα μας την κακή χοληστερόλη. Οι δίαιτες πλούσιες σε αυτά τα φρούτα βοηθούν στην καύση του περιττού λίπους.
3. Εσπεριδοειδή φρούτα: Δίαιτες πλούσιες σε εσπεριδοειδή έχουν ελάχιστους υδατάνθρακες. Αυτά τα φρούτα περιλαμβάνουν τα σμέουρα, τα βατόμουρα, και σε κάποιο βαθμό τις φράουλες και τα μπλε μούρα. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στην κινητικότητα του εντέρου και κατά συνέπεια στην αποτοξίνωση του οργανισμού ενώ τα μούρα καθαρίζουν το αίμα και ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, βοηθούν στην απομάκρυνση της κακής χοληστερόλης και βελτιώνουν την πέψη και την όρεξη, οδηγώντας έτσι σε υγιή απώλεια βάρους.
4. Φρούτα υδαρή: Φρούτα όπως το καρπούζι και το πεπόνι παρέχουν την απαιτούμενη περιεκτικότητα σε νερό για την αποτελεσματική πέψη και την αποβολή των τοξινών, βοηθώντας έτσι την αποτοξίνωση και την υγιή απώλεια βάρους.
5. Αποξηραμένα φρούτα: Σταφίδες, χουρμάδες και δαμάσκηνα, μπορούν να προστεθούν στη διατροφή μας σε μικρές ποσότητες και σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών και συμπληρώνουν την ανεπάρκεια βιταμινών και μετάλλων των νωπών φρούτων. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.