Εγκυμοσύνη και διατροφή στο Πασχαλινό τραπέζι: Τι να αποφύγετε

Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για το έμβρυο όσο και για τη μέλλουσα μητέρα.

Aς δούμε μερικές συμβουλές για τις μέλλουσες μανούλες και όλα όσα διακοσμούν το πασχαλινό τραπέζι!

Αποφύγετε την πέτσα στο αρνί, γιατί έχει πολλά λίπη και δεν έχει καμία διατροφική αξία. Προτιμήστε άπαχο κρέας.
Αποφύγετε εντόσθια και συκώτι γιατί μπορεί να σας προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές. Πέρα δηλαδή από το κοκορέτσι, μιλήστε με τον γιατρό σας και για το αν μπορείτε να φάτε μαγειρίτσα.
Προσέξτε την κατανάλωση γλυκών. Κρατήστε μέτρο στα κουλουράκια, το τσουρέκι και τη σοκολάτα, γιατί οι θερμίδες είναι πολλές και πέρα από την ωραία γέυση δεν έχουν να σας προσφέρουν κατι εξαιρετικά χρήσιμο...
Τέλος, αν θέλετε αβγο, προτιμήστε να βράσετε αβγο και να μη φάτε ένα από τα βαμμένα, που αφενός μπορεί να έχει μείνει εκτός ψυγείου πολλές ώρες, αφετέρου δεν είναι σίγουρα ασφαλης η βαφή με την οποία έχει βαφτεί...

Κατα τα άλλα, κρατήστε τους ρυθμούς και τις συνήθειες που έχετε.
Να θυμάστε ότι η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική τόσο για την επιτυχή έκβαση της εγκυμοσύνης, όσο και για την υγεία του μωρού.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved