Bιολογικά προϊόντα: Πόσο καλό κάνουν τελικά στη διατροφή των παιδιών μας;
Σήμερα, τα παιδιά μεγαλώνουν σε επιβαρυμένο περιβάλλον που ευνοεί την προσθήκη περιττών κιλών αλλά και διάφορων ασθενειών.
Η πρόληψη κρίνεται απαραίτητη και ο ρόλος μας στην διατροφική συμπεριφορά των παιδιών είναι ο πλέον καθοριστικός σε ό, τι αφορά την υγεία των παιδιών μας. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή των παιδιών μας καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αναρίθμητα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την υγεία τους. Η έρευνα που φιλοξενεί το bio, έχει δείξει ότι τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι περισσότερο συμπυκνωμένα σε πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα συγκριτικά με τα αντίστοιχα συμβατικά. Φαίνεται να έχουν μια υψηλότερη συγκέντρωση σε βιταμίνη C της πατάτας και των φυλλωδών λαχανικών, τα οποία έχουν καλλιεργηθεί με βιολογική γεωργία. Τα βιολογικά τρόφιμα πέρα της βιταμίνης C, περιέχουν αυξημένη συγκέντρωση και σε κάποια απαραίτητα ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το χρώμιο. Έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι τα βιολογικά γαλακτοκομικά περιέχουν υψηλότερη ποσότητα Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε και αντιοξειδωτικών ουσιών. Δίνοντας βιολογικά γαλακτοκομικά στα παιδιά περιορίζετε την έκθεσή τους σε ορμόνες και άλλα αντιβιοτικά, ενώ αν τους προσφέρετε βιολογικά φρούτα και λαχανικά τα γλιτώνετε από τα φυτοφάρμακα. Αναλύοντας τις έρευνες έχει βρεθεί ότι με την αφαίρεση κάποιων χρωστικών ουσιών και συντηρητικών από τη διατροφή 3χρονων παιδιών, μειώθηκαν τα συμπτώματα υπερδραστηριότητας και υπερκινητικότητας που εμφάνιζαν.